(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Otvoren konkurs za posao u Vojsci Srbije • Novopazovačka škola dobila digitalnu učionicu • Anastasija Bokan iz Golubinaca pobednica 18. Mini-tini festa • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 26 stepeni.
Info 27.03.2014.
Vojka
Razminiranje u vojačkom ataru

Na lokaciji Begluk u Vojki danas je počelo pronalaženje i uništavanje kasetnih bombi preostalih iz NATO agresije. Akciju koja će trajati dvadesetak dana sprovodi firma „DOK ING razminiranje“ iz Zagreba. Akcija je počela jutros oko 9 sati u prisustvu inspektora Centra za razminiranje Republike Srbije Ilije Stanisavljevića i Miodraga Eleza, a Milijana Petrović, samostalni stručni saradnik za poslove odbrane u Odeljenju za privredu Opštine Stara Pazova kaže da se na ovaj projekat čekalo punih 15 godina dok nisu obezbeđena sredstva od oko 165 hiljada evra iz donacije Sjedinjenih Američkih Država. Milijana Petrović je pozvala građane da se ne okupljaju u blizini ovog mesta.

Na ovo mesto 26. maja 1999. godine bačena su dva kontejnera sa 202 kasetne bombe klase BLU 97A/B, namenje za uništavanje i onesposobljavanje žive sile, oklopljenih vozila i lako utvrđenih objekata.