(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Od ponedeljka deca ponovo u vrtićima i školama • Za vikend 42. Međunarodni sajam turizma, TO Stara Pazova predstavlja Gastro Srem 2020 • U subotu Pazovačka vinijada u holu pozorišne sale • Odbojkašice Jedinstva pobedile su Železničar sa 3:0 u setovima • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Info 01.03.2014.
Stara Pazova
Sednica SO Stara Pazova

Skupština opštine Stara Pazova prihvatila je juče na 17. sednici sve odluke i rešenja iz dnevnog reda sa dopunama Opštinskog veća. Na početku zasedanja Radoje Blagojević, predsednik Skupštine saopštio je da je, u skladu sa Poslovnikom o radu, dobio sastav odborničke grupe Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić, odnosno koalicije oko Srpske napredne stranke, i da je Bogdan Miljević, predsednik, a Ljuban Skopljak, zamenik predsednika te odborničke grupe. Spisak je dostavila i Demokratska stranka Srbije, predsednik ove odborničke grupe je Milan Dudić, a zamenik predsednika Saša Milićević.

Blagojević je obavestio Skupštinu da je i odbornička grupa Pazovački pokret dostavila podatajk da je predsednik odborničke grupe Goran Jović, a zamenik predsednika Staniša Opačić. Tokom rasprave bilo je pitanja na koja su odgovore davali izvestioci, a u postupku izjašnjavanja, Skupština je velikom većinom glasova prihvatila Programe poslovanja i Finansijske planove Urbanizma, Predškolskih ustanova „Poletarac“ i „Radost“, Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ i Centra za kulturu i Centra za socijalni rad. Usvojen je Plan rada Finansijski plan Doma zdravlja i zmene i dopune Odluke o merilima za utvrđivanje visine naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Usvojeni su i Finansijski planovi svih mesnih zajednica, kao i Izveštaj o prošlogodišnjem radu Opštinskog javnog pravobranilaštva. Slobodan Popović, odbornik SPS predložio da se odbornici odreknu po deset hiljada dinara u akciji „Svi za Mariju“, i postavio je odborničko pitanje: da li će Vodovod i kanalizacija prestati korisnicima da naplaćuje održavanje vodomera, jer je odlukom usvojenom na prethodnoj sednici, definisano da je to trošak distributera vode. Popovića je interesovalo da li će se sledeći ovaj primer i Gas feromont odreći nakande na ime održavanja merno regulacionih setova.