VEST: U Staroj Pazovi otkriven dvdesetdvogodišnji vozač pozitivan na kanabis • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U nedelju 17. Zlatni kotlić u Surduku • U subotu Jedinstvo igra za opstanak, Podunavac dočekuje OFK Bačku, Omladinac gostuje u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 22.05.2012.
SA 50. SUSRETA AMATERA

Pokondirena tikva Jovana Sterije Popovića u režiji Dejana Cicvilovića, a u izvođenju Kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente, bila je pravi užitak za punu salu publike četvrte večeri 50 - tog Susreta Amaterskih pozorišnih društava Vojvodine.
Dobro uigran ansambl sa kvalitetnim glumcima, kao i scenografija i muzika, koje takođe potpisuje reditelj, doneli su na scenu svevremen komad o našoj naravi i želji za promenom na bolje. Žiri publike je za glumca večeri proglasio Branislava Unginovića, koji je tumačio lik sluge Jovana. Staropazovačkoj publici već dobro poznat, pošto je na daskama već 20 godina, Unginović smatra da predstave treba da se rade zbog publike. U razgovorima se dosta vodila polemika oko prenaglašenog govora, ali postavilo se i pitanje, šta to navodi glavnu junakinju Femu da želi da se vine iz paorskog blata, među viši stalež. Reditelj Dejan Cicmilović, koji se prvi put pojavljuje na Vojvođanskoj smotri, posmatra Femu kao pozitivnu ličnost. Ovo je bilo jedno novo viđenje Pokondirene tikve. Predstava je uz pomenute primedbe u nameri da bude još bolja, ocenjena kao dobra. Pokondirena tikva ima razna tumačenja, i čini se da nikad neće prestati da bude aktuelna. Večeras na Smotri nastupaju amateri iz Inđije sa komadom Vilijema Šekspira „Ukroćena goropad“ reditelja Jovana Grujića.