VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 14.02.2012.
Izlozba na svili

Čarolija na svili – naziv je nesvakidašnje izložbe, mlade autoroke Srne Subanović, studentkinje iz Stare Pazove, koja na svojoj prvoj samostalnoj izložbi izlaže 21 svilenu maramu.
Svaka odiše vedrinom, a i dezeni su prava čarolija. Pa tako, možete oko vrata nositi Afriku, detelinu, proleće, zimu, leptira. Iako je slikarstvom počela da se bavi od svog ranog detinjstva, Srna Subanović je za svoj životni poziv odabrala nešto sasvim drugo, što kako kaže, ni sama ne može da objasni zašto. I dok uspešno studira molekularnu biologiju i fiziologiju na Biološkom fakultetu u Beogradu, od četkica i boja se ne odvaja. Ranije se uspešno bavila i sportom. Sve što radi je sjajno i vrhunski, rekao je predsednik Opštine Stara Pazova Goran Jović, otvarajući njenu prvu samostalnu izložbu, koju u holu pozorišta možete pogledati naredne dve nedelje, a neku od marama možete i kupiti. Svaka je unikatna, a cene se kreću od 2 do 6 hiljada dinara. Večeras u galeriji Centra za kulturu, biće otvorena izložba akadem- skog slikara i profesora na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu Miroslava Lazovića, Njegova ulja na platnu možete pogledati do 10.marta, a otvaranje izložbe je večeras u 19 časova.
Fotografija: sa otvaranja izložbe Srne Subanović (Z.Milić)