VESTI: Potpisani ugovori o dodeli subvencija za staropazovačke poljoprivrednike, iz budžeta izdvojeno 10 miliona dinara • U utorak i sredu obustava saobraćaja tokom dana na putu Nova Pazova - Batajnica • SPORT: Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedile su u prvom meču polufinala Kupa Srbije Ub rezultatom 3:1 • VREME: Kiša, temperatura do 9 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 23.09.2013.
Javna licitacija zakupa zemljišta

U Staroj Pazovi je danas održana javna licitacija davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Predmet licitacije prvog dana bile su parcele u Belegišu, Surduku, Vojki i Novoj Pazovi, dok za zemlju u Krnješevcima nije bilo zainteresovanih ponuđača. Parcele su bile površine od jednog do 80 hektara, po početnoj ceni od 38.000 dinara po hektaru do 71.000 dinara, koliko je postignuta najveća cena za poljoprivredno zemljište u Surduku. Sve u vezi sa zemljištem koje je zakupljeno danas mora da odobri predsednik opštine Stara Pazova a konačnu odluku da će Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Rad Komisije za davanje poljoprivrednog zemljišta u zakup nastavlja se sutra kada će se licitirati poljoprivredno zemljište u Starim Banovcima i Staroj Pazovi, dok poljoprivredno zemljište u Golubincima za koje se prijavio najveći broj paora biće predmet nadmetanja u sredu. Prvi krug licitacije poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu odvijao se javno.Podsetimo, do sada je bilo putem zatvorenih pisanih ponuda.