VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 08.07.2024.
Pred prepunom pazovačkom Pozorišnom salom održan koncert folklora "To se voli"

Koncertom pod nazivom "To se voli", članovi Folklorne grupe "Oplenac" iz australijskog Adelaida sinoć su u Staroj Pazovi pred punom pozornišnom salom pokazali da zaista vole, neguju i čuvaju srpsku tradiciju i kulturu daleko od svoje matične zemlje i ovaj nastup predstavlja deo ovogodišnje turneje amatera iz daleke Australije po Srbiji.


Od oko 270 članova, koliko ima Folklorna grupa Oplenac, na ovom gostovanju je 50 članova skoro svih generacija, koje rade pod rukovodstvom umetničkog direktora i koreografa Aleksandra Brankovića, rodom iz Vojke, dok pevačke grupe vodi etnomuzikolog Ana Nedeljković - Branković.  


Čuvari narodne tradicije iz Južne Australije su se predstavili sa tri koroegrafije i pevačkim grupama a u programu su nastupili i folklorni ansambli, pevačke grupe i orkestri iz opštine Stara Pazova poznatoj po multikulturalnosti i bogatstvu tradicije. Organizatori su bili Saveza amatera i KUD Branko Radičević a ovim koncertom je na najbolji način krunisan završetak jedne uspešne sezone.