VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 04.07.2024.
Staropazovačka pijaca u duhu bresaka i kajsija (VIDEO)

Staropazovačka pijaca prve nedelje jula bila je pretvorena u šarenu oazu svežeg voća i povrća, s posebnim naglaskom na breskve i kajsije. Cene su bile u skladu sa sezonom, pa su se tako breskve prodavale po ceni od 100 do 300 dinara po kilogramu, dok je kajsija koštala između 200 i 250 u zavisnosti od kvaliteta.


Prodavci su ponosno izložili svoje najslađe i najsočnije plodove privlačeći pažnju kupaca raznovrsnim sortama bresaka od onih sa žutim do onih sa belim mesom kao i kajsijama koje su se izdvajale svojom intenzivnom aromom i bogatim ukusom. Proizvođači bresaka ove sezone su veoma zadovoljni prinosom, dok su oni koji su u svojim vinogradima imali stabla kajsija ove godine uskraćeni za rod i to zbog kasnih mrazeva.


Osim bresaka i kajsija pijaca je nudila i širok asortiman drugog sezonskog povrća i voća uključujući paradajz, krastavce, papriku, maline, trešnje i šljive kao i domaće proizvode kao što su med, sirevi i suhomesnati proizvodi.


Bonus VIDEO: Pogledajte šta na današnjoj pijaci kažu kupci a šta prodavci: