VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Nova Pazova 29.05.2024.
Ministarka Vujović obišla radove na sanaciji regionalnog kanalizacionog kolektora kod Nove Pazove (VIDEO)

ekologija.gov.rsMinistarka zaštite životne sredine Irena Vujović, uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem, obišla je radove na sanaciji dela regionalnog kolektora u opštini Stara Pazova u dužini od 1,1 kilometara. Kroz projekat nadležnog Ministarstva rešava se havarija na cevovodu pomenutog kolektora koji je uzrok izlivanja otpadnih voda u kanal Ladovača u naselju Busije.


„Kanal Ladovača na Busijama je očišćen pošto je bio pun fekalija. Pre svega žeilim da se zahvalim predsedniku opštine Stara Pazova Radinoviću ali i predsedniku opštine Zemun, jer zahvaljujući njihovim inicijativama i zahvaljujući tome što su bili uporni ka Ministarstvu da reše ovaj problem građanima, mi se danas nalazimo ovde gde se izvode radovi na sanaciji kolektora. Ja imam fantastičnu saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave, opštinskim rukovodstvom i pre svega Predsednikom opštine. Ovo nije jedini projekat. U predhodnih nekoliko godina smo pošumljavali i mamo još projekata koje ćemo raditi naredne četiri godine. Važno je da naglasim da je ovo deo kolektora, ono što smo prepoznali kao najhitnije i urgentnu potrebu. Isto tako ostaje još 1,8 kilometara kolektora da se sanira i isto tako i kanalizaciona mreža širom opštine i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda što radi moj kolega Ministar građevine“- istakla je Irena Vujović, Ministarka zaštite životne sredine 


Prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović rekao je da će popravka glavnog kolektora koštati oko 700 miliona. Uz putnu infrastrukturu, pomenuti radovi su u vrhu prioriteta opšinskog rukovodstva, kada su u pitanju kapitalni projekti.


“Ovo je za Pazovu velika pomoć od Ministarstva za ovaj problem koji sada rešavamo, pucanje kolektora iz pravca Stare Pazove ka Novoj Pazovi. Deo tog kolektora je rađen u vreme vladavine Demokratske stranke, za vreme vlasti sadašnje opozicije. Urađen je tako da se to sve raspalo, a osnovni razlog je taj da su stavili neadekvatne cevi, jeftinije cevi kako bi imali veći procenat “provizije”-  rekao je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.


Inače, ugovor za sanaciju kolektora u staropazovačkoj Opštini potpisan je u martu tekuće godine a izvođači radova su novosadska firma "Bulevar Company" i VPD "Galovica" iz Beograda. Ministarka Vujović je najavila da bi radovi trebalo da budu završeni i pre roka, do oktobra meseca.


Bonus VIDEO: Pogledajte obilazak rekonstrukcije kolektora: