VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 27.05.2024.
Biciklističkim stazama uskoro će biti povezana čitava opština Stara Pazova

Nedavno je otvorena ponuda za javno-privatno partnerstvo koja se tiče rekonstrukcije puteva na teritoriji opštine Stara Pazova, a posao je dobio konzorcijum preduzeća AD „Sremput“ i kompanije Baumeister. Pored puteva i ulica, u okviru projekta biće nastavljena izgradnja pešačko-biciklističkih staza. 


Opština Stara Pazova napravila je značajan korak ka unapređenju svoje infrastrukture i kvaliteta života građana kroz najnoviji projekat javno-privatnog partnerstva, u okviru kojeg će, pored puteva, biti izgrađene i pešačko - biciklističke staze i to u dva pravca;


“Nastavljamo sa izgradnjom biciklističkih staza, a radiće se od centra Vojke do tržnog centra BIG, kao i od Starih Banovaca (Ulice Pere Čodanović) do Kablara. Plan je da, nakon završetka radova, čitava Opština bude povezana stazama za bicikliste”, naveo je prvi čovek opštine Đorđe Radinović.Ova inicijativa ima za cilj podsticanje ekološki prihvatljivih načina prevoza, smanjenje zagađenja i promovisanje zdravog načina života među stanovnicima. Biciklističke staze će biti opremljene modernom rasvetom i signalizacijom, što će omogućiti sigurnu vožnju i pešačenje u svako doba dana.


Staropazovačka opština svojim primerom pokazuje kako promišljeno ulaganje u infrastrukturu može unaprediti svakodnevni život građana i postaviti temelje za održiv i prosperitetan razvoj u budućnosti. Biciklističke staze samo su jedan korak ka modernizaciji, ali njihov značaj je dalekosežan, obuhvatajući zdravlje, bezbednost, ali i ekološku svest cele zajednice.