VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 22.05.2024.
Tribina o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji

Juče je u Beloj zgradi u Staroj Pazovi održana tribina o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka u Republici Srbiji. Na tribini se moglo čuti šta se zna o služenju i kako bi to trebalo da izgleda. Na početku tribine je puštena srpska himna, a zatim je pušten i video o uvođenju vojnog roka. Predsednik OO SNS-a Đorđe Radinović pozdravio je sve prisutne koji su došli na ovu tribinu i podržao inicijativu da se pokrene ovaj predlog jer je dodao da Srbija treba da bude slobodna zemlja i da ima svoju vojsku.


Milorad Stupar, bivši načelnik pešadije vojske i predsednik Udruženja ratnih dobrovoljaca Republike Srbije, na tribini je ukazao na to zašto je bitno da Srbija uvede obavezno služenje vojnog roka kao i to koje su odluke postignute o vraćanju istog. Predsednica OO Pokreta socijalista Stara Pazova Rada Žugić istakla je da Pokret želi da se i u lokalnoj sredini raspravlja o pitanjima koja su bitna za gradove Srbije, ali i za našu Opštinu, a to je uvođenje obaveznog vojnog roka i mogućnost da se učlanimo u BRIKS.


Đorđe Komlenski, potpredsednik Pokreta socijalista i poslanik u Narodnoj Skupštini Srbije, koji se zalaže da Republika Srbija uđe u BRICS, istakao je da je naša zemlja spona između Istoka i Zapada i da treba da razmotri koje su to prednosti koje joj BRIKS nudi. Upravo iz tog razloga i u prošlom sazivu Skupštine kao i u ovom, podneo je Predlog da se pristupi ovoj organizaciji koja igra značajnu ulogu u globalnoj ekonomiji i politici. Saradnja među ovim zemljama nudi potencijal za značajne pomake u razvoju i jačanju globalne stabilnosti.


Tribina je organizovana zahvaljujući Opštinskim odborima Pokreta socijalista Stara Pazova, PUPS Stara Pazova, Srpske napredne stranke i ostalih koalicionih partnera sa liste “Aleksandar Vučić- Pazova sutra, kao i Organizacije rezervnih vojnih starešina i Udruženja ratnih vojnih invalida.