VESTI: U Staroj Pazovi iz saobraćaja isključena dva muškarca sa 2,37 i 1,34 promila alkohola u organizmu • Matija Girek iz Golubinaca – pobednik republičkog takmičenja iz engleskog jezika • Predstavu "In periculo gens", u prevodu Ugrožena vrsta u nedelju sa početkom u 20 časova imaće priliku da pogleda i publika u Staroj Pazovi • U nedelju opštinska smotra folklora u Staroj Pazovi • Staropazovački gimnazijalci uspešni na takmičenju iz atletike • FUDBAL: Jedinstvo protiv OFK Bačke, Podunavac domaćin fudbalerima Kikinde • Odbojkašice Jedinstva savladale Crvenu Zvezdu u 1/2 finale plejofa • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 16.12.2023.
SUTRA JE IZBORNI DAN: 55.933 ljudi ima pravo glasa u opštini Stara Pazova

Oko 6,5 miliona građana koji imaju pravo glasa, sutra bira kako će izgledati Skupština Srbije. Uz to, birači u Vojvodini glasaće i za pokrajinski parlament, Beograđani će birati i novu gradsku vlast a građani u još 65 opština i gradova odlučivaće o novim lokalnim vlastima u svojoj sredini.


Na ukupno 8.273 biračkih mesta, pravo glasa ima 6.500.666 ljudi. Oni će se opredeljivati između 18 izbornih lista za parlamentarne izbore, 14 lista za beogradske izbore i 13 lista za pokrajinske izbore.


Državljani Srbije koji žive u inostranstvu na izborima zakazanim za 17. decembar imaće priliku da glasaju u 35 zemalja na 81 biračkom mestu, a zbog vremenske razlike u SAD, Kanadi, Portugaliji i Ujedinjenom Kraljevstvu glasaće već danas.


Ukupan broj upisanih birača za predstojeće izbore u opštini Stara Pazova je 55 933 što je za 733 birača više u odnosu na izbore u aprilu 2022. godine. Oni će glasati na 53 biračka mesta, koja će  u nedelju biti otvorena od 7 do 20 časova. 


Svi građani trebalo bi da su dobili poziv za glasanje, međutim i bez njega može da se glasa uz ličnu kartu ili pasoš. 


Izborni dan i veče možete pratiti i na programima Radio – televizije Stara Pazova. Naši reporteri će vas izveštavati kako protiče glasanje na lokalnim biračkim mestima. Izlaznost, ankete, vesti i rezultate, kako su glasali građani opštine Stara Pazova, možete gledati na našem TV programu, slušati na talasima Radija Stara Pazova, čitati na sajtu rtvstarapazova.rs, a bićemo aktivni i na društvenim mrežama.