VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija Stara Pazova 23.11.2023.
U Staroj Pazovi počeo seminar o turizmu

U Staroj Pazovi je danas počeo dvodnevni seminar na temu Iskustveni turizam:Veštine i marketing.


Projekat  podržan kroz program Erazmus +,  realizuje se u partnerskoj saradnji  italijanskih organizacija Lokalevolution i CrowdAid i  Regionalne razvojne agencije Srem u cilju jačanja kapaciteta svih koji se bave turizmom kao značajnom granom privrede u Sremu, rekao je Milan Mirić, direktor RRA Srem.


Uz predavače iz Srbije, među kojima je Dejan Veselinov, stručni konsultant za turizam, o primerima prakse i smernicama za poboljšanje uslova u turističkoj  ponudi i iskustvima govorili su predstavnici organizacija iz Rima.“Jednom kad ljudi dođu u Srbiju treba da požele da se ubrzo opet vrate”, rekao je između ostalog Frančesko Fronterota, predsednik organizacije Lokalevolution. Seminar se održava u prostorijama Inovativnog start up centra a učesnici dolaze iz celog Srema i šire, iz turističkih organizacija, lokalnih samouprava i škola.


Događaju je prisustovao i dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za turizam, koji smatr  a da je veoma važno primeniti sve alate marketing za razvoj domaćeg turizma i rekao je da će materijal sa ovog seminara biti prezentovan svim turisitičkim organizacijama u Vojvodini i na predstojećem sajmu turizma.


Projekat Iskustveni turizam: Veštine i marketing  je počeo krajem prošle godine i završava se u aprilu sledeće godine do kada će se slična edukacija održati i u Italiji.