VEST: Fudbalski vikend u BIG Pazova centru, zabava za celu porodicu! • KULTURA: Jun mesec u znaku 3 tradicionalna festivala • RADOVI U CENTRU: Mašine se premestile na poslednju deonicu ispred zgrade Poreske uprave • Predstava pazovačke gimnazije pobedila na omladinskom festivalu u Kuli • Pripadnici sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije apeluju na sve da ne pale granje, travu i nisko rastinje.• Prijave za Memorijalni turnir Nikola Vulinović traju do 20 juna • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 17.11.2023.
IZBORI 2023: Evo gde možete proveriti da li ste upisani u birački spisak za Pokrajinske izbore

Deo biračkog spiska za teritoriju opštine Stara Pazova izložen je zgradi Opštine Stara Pazova, Svetosavska 11 u kancelariji broj 47 na drugom spratu i uvid u njega zainteresovani građani mogu imati radnim danima u periodu od 8.00 do 15.00 časova sve do 01. decembra i njegovog konačnog zaključivanja.


Kako je najavljeno iz Opštinske uprave, uvid u deo biračkog spiska moguć je i preko sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG) u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni. Takođe, nadležno Ministarstvo je ovu uslugu uspostavilo i na portalu eUprava gde građani mogu proveriti svoje podatke, podneti zahtev za upis ili promenu, kao i da im odgovarajuće rešenje pošalju u njihovo eSanduče.


Zahteve za promene biračkog spiska, građani sa prebivalištem na teritoriji opštine Stara Pazova, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na ovoj teritoriji, mogu podneti do zaključenja biračkog spiska, odnosno do 1. decembra u ponoć.


Građani mogu najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska, odnosno do 25. novembra u ponoć, podneti zahtev da se u njega upiše da će na predstojećim izborima glasati u izabranom mestu boravišta u zemlji. Oni koji žive u inostranstvu, do 25. novembra mogu podneti u najbližem diplomatsko – konzularnom predstavništvu Republike Srbije zahtev da se u birački spisak upiše da će glasati u inostranstvu.


Od 2. decembra do 13. decembra 2023. godine, upis, brisanje, izmene i dopune ili ispravke biračkog spiska obavljaće, preko Opštinske uprave, u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.