VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 29.09.2023.
Nastavljen projekat "Moj kutak u gradu" za osobe sa invaliditetom

Prema zvaničnim podacima Popisa stanovništva na teritoriji opštine Stara Pazova živi nešto više od 4500 osoba sa invaliditetom, što predstavlja približno 7% ukupnog stanovništva. Lokalni kapaciteti pružalaca dnevnih usluga u zajednici nisu dovoljno razvijeni i upravo je zbog toga CZS Stara Pazova lane pokrenuo projekat Dnevni boravak za mlade i odrasle osobe sa invaliditetom pod simboličnim nazivom "Moj kutak u gradu" a sve u cilju rešenja ovog problema, jer Dnevni boravak je jedna od mogućnosti da se pruži podrška porodicama u negovanju njihovih invalidnih članova.


Ove godine projekat je nastavljen sa istom namerom ali i sa mnoštvom aktivnosti, od radnih preko kulturno-zabavnih pa sve do rekreativnih i ekukativnih.Juče je u okviru projekta održana likovna radionica, na temu “Zlatna jesen”, kada su korisnici sa puno elana i entuzijazma crtali plodove jeseni, voće, povrće, a sve uz pomoć profesionalaca, slikarki Dragane Olujić i Zorice Opavski koje su izrazile zadovoljstvo što imaju mogućnost da budu deo ovog sjajnog dana.Projekat, baš kao i prethodne godine, traje pet meseci, a podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.