VESTI: "Sremačke priče" Borisa Miljkovića predstavljene u Starim Banovcima • Koncert "70 godina Mladosti" održan u Novoj Pazovi • RASPEVANI SREM 2023: Alen Feltan iz Šida pobednik u starijoj, Tamara Meleg u mlađoj kategoriji • Zimska služba JKP Čistoća Stara Pazova spremna je za ovu sezonu i za snežne padavine • Održan koncert povodom 70 godina KUD Mladost • VREME: hladno, temperatura od -6 do 4 stepena • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 27.09.2023.
Svetski dan turizma u Ekonomskoj školi u Staroj Pazovi

Opština Stara Pazova kao turistička destinacija bila je tema prezentacije koju su povodom Svetskog dana turizma pripremili učenici prve i druge godine Ekonomsko – trgovinske škole "Vuk Karadžić" iz Stare Pazove, smer turistički tehničar. Uz sadržajnu video prezentaciju, na 6 jezika su predstavili prirodne lepote kraja, istoriju, kulturu, manifestacije, sport i gastronomiju a od recikliranih materijala uradili su i maketu,  po njima najatraktivnijih lokacija i objekata.


U pripremi javnog časa pomogli su profesori istorije, jezika i književnosti, informatike, i stručnih predmeta a tema ovogodišnjeg dana turizma je Turizam i zelena ulaganja, što podrazumeva ulaganje u planetu, prosperitet i ljude, prvenstveno obrazovanje. Uz podršku Opštine i Turističke organizacije ETŠ u Staroj Pazovi je upisala već drugu godinu turističkih tehničara po dualnom obrazovanju,  i to je trenutno među najpopularnijim smerovima u ovoj školi, naglasio je direktor Vladimir Marinkov.


Po pretpostavkama svetske turističke organizacije u narednom periodu, svake godine će trebati oko 800 hiljada ljudi, koji će se baviti turizmom. 


Svetska turistička organizacija (UNWTO) je 1979. godine ustanovila 27. septembar kao Svetski dan turizma, jer je na taj dan 1970. godine u Meksiku usvojen Statut te organizacije. Svetski dan turizma se obeležava sa ciljem razvijanja svesti međunarodne zajednice o važnosti turizma i njegovih kulturnih, društvenih, političkih i ekonomskih vrednosti.