VESTI: Potpisani ugovori o dodeli subvencija za staropazovačke poljoprivrednike, iz budžeta izdvojeno 10 miliona dinara • U utorak i sredu obustava saobraćaja tokom dana na putu Nova Pazova - Batajnica • SPORT: Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedile su u prvom meču polufinala Kupa Srbije Ub rezultatom 3:1 • VREME: Kiša, temperatura do 9 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 10.09.2023.
OO PS STARA PAZOVA: Priključite se inicijativi za zabranu agresivnih video-igrica

Opštinski odbor Pokreta socijalista u Staroj Pazovi izdao je saopštenje za javnost u kome poziva sve roditelje, sva udruženja i institucije kojima je u fokusu dobrobit dece i mladih, da se priključe inicijativi za zabranu agresivnih video-igara za decu i mlade. 


"Nasilne video-igrice, kao noviji digitalni medij, poslednjih decenija privlače sve veću pažnju dece i adolescenata, izazivajući pritom brojne štetne posledice, od kojih se posebno izdvaja agresivno ponašanje. Naučno je dokazano da ovakve igrice podstiču agresivnu kogniciju, agresivna osećanja, fiziološku uzbuđenost i ravnodušnost prema nasilnim scenama.


Osobe zavisne od agresivnih video - igrica zanemaruju porodicu i prijatelje, sportske i ostale aktivnosti i teže da veći deo vremena provode ispred ekrana. Zbog toga zapuštaju i svoje telo. Od konstantnog naprezanja strada vid, mišići slabe, gubi se kondicija, krivi kičma i stvara se mentalni zamor od upornog stimulusa s ekrana.


Naše društvo vodi neravnopravnu borbu da zaštiti našu decu od industrije video-igrica vredne više milijardi dolara koja ima timove programera i psihologa koji rade na stvaranju zavisnosti od njihovih proizvoda.


Zato je obaveza Pokreta socijalista kao socijalno odgovorne stranke, da stane u zaštitu naše dece i omladine i učini sve da državni organi razmotre načine za zabranu ove pošasti", navodi se u saopštenju koje je potpisala Rada Žugić, predsednica OO PS Stara Pazova.