VEST: U Staroj Pazovi otkriven dvdesetdvogodišnji vozač pozitivan na kanabis • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U nedelju 17. Zlatni kotlić u Surduku • U subotu Jedinstvo igra za opstanak, Podunavac dočekuje OFK Bačku, Omladinac gostuje u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 15.09.2023.
Počeo sa radom novi objekat „Aviončić“ Predškolske ustanove "Poletarac" u okviru kompanije MTU

Opština Stara Pazova i Nemačka kompanija MTU otvorili su još jedan objekat PU „Poletarac“ u Novoj Pazovi koji simbolično nosi naziv „Aviončić“.


Izuzetna saradnja opštine Stara Pazova i Nemačke kompanije MTU, ogleda se u izgradnji potpuno novog vrtića koji je smešten u dvorište ovog avio-giganta. Zajedničkom vizijom da objekat bude namenjen prvenstveno deci zaposlenih u kompaniji, a potom i deci iz lokalnih zajednica, danas imamo jedan od najmodernijih vrtića čiji je kapacitet za 80 mališana sa savremeno opremljenim dečijim igralištem.


 Otvorenje vrtića “Aviončić” predstavlja još jedan korak kompanije MTU u ulaganju u lokalnu zajednicu i brigu o svojim zaposlenima. Pružanje mogućnosti za smeštaj dece zaposlenih je važan faktor za postizanje ravnoteže između poslovnih i porodičnih obaveza. Ovaj vrtić će omogućiti roditeljima da se fokusiraju na svoj posao, znajući da su im deca sigurna i zbrinuta u blizini.


Predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, istakao je koliko je ponosan pre svega na činjenicu da se ovako velika i renomirana kompanija nalazi na teritoriji staropazovačke Opštine, te je podsetio da je pre samo nekoliko godina na ovom mestu bilo polje kukuruza i pšenice, a sada se na istom nalazi jedan Nemački gigant kao i vrtić koji će svakako biti značajan za čitavu zajednicu.


Direktor MTU Srbija kompanije istakao je važnost ulaganja u obrazovanje dece i podršku zaposlenima u ostvarivanju ravnoteže između poslovnih obaveza i porodičnih potreba. Dodao je da ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije bilo pomoći zaposlenih, ali i Opštine koja je pružila ogromnu podršku.


Vrtić "Avionić" opremljen je najsavremenijim igračkama, edukativnim materijalima i prostorijama prilagođenim potrebama dece. Takođe, vrtić ima i dvorište sa igralištem gde će deca moći da se zabavljaju na otvorenom.


Podsetimo, pored novog objekta vrtića, MTU i opština Stara Pazova će uskoro realizovati obiman projekat izgradnje i opremanja nove Tehničke škole u Staroj Pazovi.