VEST: U Staroj Pazovi otkriven dvdesetdvogodišnji vozač pozitivan na kanabis • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U nedelju 17. Zlatni kotlić u Surduku • U subotu Jedinstvo igra za opstanak, Podunavac dočekuje OFK Bačku, Omladinac gostuje u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Belegiš 11.09.2023.
Obeležena 82 . godišnjica Podunavskog partizanskog odreda

Polaganjem venaca i kraćim programom, u centru Belegiša ispred spomenika na kome su uklesana imena 116 boraca koji su izgubili život u borbi protiv fašizma, obeležena je 82. godišnjica oslobođenja i formiranja Podunavskog partizanskog odreda.


Program je počeo himnom Republike Srbije i himnom Partizanskog odreda, zatim su svi prisutni minutom ćutanja odali počast onima koji su dali živote za otadžbinu. Podunavski odred broji oko 600 članova, a predsednik SUBNORA Podunavlje Blagoje Jekić svojim obraćanjem izrazio je zadovoljstvo što se ovaj datum obeležava svake druge  nedelje u septembru mesecu od osnivanja ovog odreda, i ovom prilikom se zahvalio Opštini Stara Pazova na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem, jer da nije bilo njega ovaj datum se ne bi ni obeležavao. 


Sreta Novoselac, predsednik SUBNOR-a u Belegišu podsetio je na 2702 žrtve iz Srema koje su stradale u  Drugom svetskom ratu  u Bosni. Na Majevici je poginulo oko 90 Belegišana, i tamo se nalaze tri spomen ploče sa njihovim imenima. 


Obeležavanju ovog važnog datuma prisustvovali su predstavnici Opštine Stara Pazova, Belegiša, Surduka, Starih i Novih Banovaca,Martinaca i Laraćarka.


Pokrovitelj obeležavanja ovog važnog datuma je Opština Stara Pazova.


Podunavski narodnooslobodilački partizanski odred bio je partizanski odred formiran septembra 1941. u okolini Belegiša. Komandant odreda bio je Petar Relić, a politički komesar Stanko Paunović Veljko.