VESTI: U Staroj Pazovi iz saobraćaja isključena dva muškarca sa 2,37 i 1,34 promila alkohola u organizmu • Matija Girek iz Golubinaca – pobednik republičkog takmičenja iz engleskog jezika • Predstavu "In periculo gens", u prevodu Ugrožena vrsta u nedelju sa početkom u 20 časova imaće priliku da pogleda i publika u Staroj Pazovi • U nedelju opštinska smotra folklora u Staroj Pazovi • Staropazovački gimnazijalci uspešni na takmičenju iz atletike • FUDBAL: Jedinstvo protiv OFK Bačke, Podunavac domaćin fudbalerima Kikinde • Odbojkašice Jedinstva savladale Crvenu Zvezdu u 1/2 finale plejofa • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Sport Stara Pazova 31.08.2023.
Odbojkašice Jedinstva i Omladinca učestvovale na 20. akciji dobrovoljnog davanja krvi u Staroj Pazovi

Aktuelne šampionke Srbije odbojkašice Jedinstva  sa koleginicama iz novobanovačkog Omladinca pokazale su humanost na delu i učestvovale na današnjoj 20-oj akciji dobrovoljnog davanja krvi. Ovaj gest koji spasava živote organizovan je u saradnji sa Crvenim krstom Stara Pazova i Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.


Ove devojke pokazale su da imaju veliko srce, a na ovaj način pomogle su onima kojima je to zaista potrebno. Ovo je prva akcija na kojoj su učestvovale. “Ovo je moj prvi put da dajem krv, nisam do sada davala, osećaj je divan jer je ovo sitnica za nas, a nekom može jako puno da znači”, rekla je Mina Dragović. Na pitanje da li se plaši ona je odgovorila: ”Iskreno mi kao sportisti jako često radimo jako slične stvari, ok nije možda davanje krvi, ali idemo na neke preglede tako da smo navikli u tom smislu na vađenje krvi”. Milica Medved takođe se prvi put našla na akiciji davanja krvi i dodala: “Žao mi je što pre nisam imala priliku da dam krv, ali eto okupili smo se ovde da pomognemo koliko možemo, klub je taj koji neguje društveno-korisne aktivnosti tako da nam je drago da smo deo ovoga. Divan je osećaj, mi sportisti vodimo zdrav život i što na ovaj način možemo da pomognemo nekome. Učestvovaću i na sledećim akcijama, ne plašim se jer mislim da ovde svi rade dobro svoj posao”.


U redovima se čekalo ispred autobusa. Davanje krvi je čin humanosti i ljudske solidarnosti. Čin društvene odgovornosti kako pojedinaca tako i kompanija i oraganizacija. “Osećamo se prirodno kao jedna organizacija sportska, kao predstavnici grada opštine Stara Pazova, osećamo jednu odgovornost da pomognemo i da se odazovemo davanju krvi. Oni koji su u mogućnosti sa tim, ali generalno mi radimo javan posao, poredstavljamo ovaj grad u Srbiji, po Evropi, smatram da treba da budemo primer svima ovde građanima opštine Stara Pazova, jer smo mi sportski radnici i sportisti i smatramo da naše malo nekom je veliko u današnje vreme. Ako budemo u mogućnosti zbog naših obaveza odazvaćamo se i na sledećim akcijama”, izjavio je trener OK Jedinstvo, Jovo Caković.


Aktivisti Crvenog krsta zahvalni su odbojkašicama i svim ljudima dobre volje koji su došli na akciju. “Izuzetno je lep gest, mislim da bi mogao da posluži i kao primer i drugim sportskim društvima da uzmu učešće, ipak su to zdravi mladi ljudi koji su na vrhuncu snage i idealni davaoci krvi. Iskreno se nadam da ćemo i ubuduće sarađivati sa njima. Ovo je jedno lepo iskustvo i mislim da će posle ove akcije one poželeti da nastave sa ovom aktivnošću”, rekla je Jasna Petrović Živković, stručni saradnik Crvenog krsta Stara Pazova.


Krv je lek koji nema svoju zamenu  a  naše zlatne devojke su ovim gestom promovisale sport, humanost i zdrav život.