VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 02.08.2023.
Fakultetsku diplomu ima 6.483 građana opštine Stara Pazova, tri puta više nego pre dvadeset godina

Svaki deseti stanovnik opštine Stara Pazova, odnosno njih 6.483, poseduje fakultetsku diplomu ili diplomu neke više škole. Više ih je sa fakultetom 4.429 a sa višom školom ih je 2.054, govore najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku, izvedeni iz poslednjeg popisa stanovništva. Fakultete su češće završavale žene nego muškarci. 


Srednju školu u našoj opštini je završilo njih 62% odnosno 32.526 građana, od toga je 1.886 gimnazijalaca a ostali su završili stručne škole. Četvorogodišnju njih 17.676 a trogodišnju njih 12.264. Neki specijalizovani kurs nakon srednje škole završilo je 700 sugrađana. Samo osnovnu školu je završilo 8.728, nepotpunu osnovnu školu, odnosno završenih svega nekoliko razreda ima 1.844 sugrađana. Zanimljivo je da njih 455 nije išlo ni u osnovnu školu.


Demografi naglašavaju da je u poslednjem popisu primetan porast osoba sa diplomama fakulteta i srednjih škola i on se uvećao čak tri puta. Dok je nekada fakultetski obrazovanih bilo svega nekoliko procenata u populaciji, danas svaki peti stanovnik Srbije ima diplomu, naročito u urbanim delovima. Porast je i onih sa završenom srednjom školom, a sve je manje onih sa samo osnovnom školom koju je nekada imalo gotovo polovina stanovništva, naročito seoskog.