VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 11.02.2012.
APEL IZ CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

Vesna Trbović, direktorka Centra za socijalni rad Stara Pazova apeluje na građane da se uključe u pružanje pomoći socijalno ugroženima:
-Porodični smeštaj odraslih i starih lica ovih dana je aktuelan u našoj opštini obzirom da su atmosferski uslovi takvi da imamo jako veliki broj ljudi koji su stari, usamljeni i koji nemaju ogrev. Apelujem ovom prilikom na sve građane u Staroj Pazovi koji imaju u ovim vanrednim okolnostima, mogućnost, koji imaju barem jednu sobu, da prihvate na porodični smeštaj odrasla i stara lica. Zainteresovani mogu da se jave na telefon 310 – 353 ili 311 – 930. Davalac usluge porodičnog smeštaja mora biti opšte podoban, što znači da lica koja se jave, građani, kada budu kasnije podnosili dokumenta za bavljenje hraniteljstvom, to su: uverenje o poslovnoj sposobnosti, uverenje da lice nije osuđivano, da mu nije izrečena mera zaštite od nasilja i uverenje o zdravstvenoj sposobnosti. U centru za socijalni rad dobiće osnovnu obuku za brigu o starim ljudima i mi sklapamo sa njima ugovor o porodičnom smeštaju. Iznos sredstava koja lice dobija koje brine o starijim osobama, od strane Ministarstva rada i socijalne politike iznosi 15 hiljada 635 dinara za korisnika, to su sredstva koja dobija sam hranitelj, a za sam rad hranitelja se dobija 7 hiljada 753 dinara, rekla je Vesna Trbović i još jednom apelovala da se takva lica zbrinu jer su, kako kaže, prihvatilišta puna. Inače, po njemi rečima, Klub za stara lica u gradskom parku, radi ceo dan od 9.00 do 20.00 časova, pa stara lica tamo mogu da se okrepe, ugreju i borave u toplim prostorijama.