VEST: U Staroj Pazovi otkriven dvdesetdvogodišnji vozač pozitivan na kanabis • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U nedelju 17. Zlatni kotlić u Surduku • U subotu Jedinstvo igra za opstanak, Podunavac dočekuje OFK Bačku, Omladinac gostuje u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 16.01.2023.
Održana promocija fotomonografije "Nasleđe koje opstaje"

Fotomonografija Petra Dešića pod nazivom "Nasleđe koje opstaje" predstavlja kapitalno delo, u kome je autor fotoaparatom ovekovečio nošnju staropazovačkih Slovaka.


Petar Dešić iz Čelareva se bavi fotografijom desetak godina a inspiraciju traži u narodnom stvaralaštvu, nošnji, običajima i svojim fotoobjektivom na taj način čuva od zaborava bogato kulurno nasleđe Vojvodine.  Fotomonografiju o Slovacima u Staroj Pazovi čine fotografije nastale u periodu od 2016. do 2021. godine, a prateći tekst o istorijatu, običajima i nošnji napisan je na slovačkom, srpskom i engleskom jeziku.Na promociji  u subotu, 14. januara u prostorijama SKUD heroj Janko Čmelik, pored autora, govorili su domaćini, etnolozi i etnografi iz naše zemlje, Hrvatske i Mađarske.Josip Forjan, etnolog iz Zagreba je rekao da je Dešić pored nošnje, zabeležio i jedan trenutak vremena, pošto su prikazani razni običaji i životne situacije, smeštene u autentični ambijent. Na Vladimira Stojanovića, redovnog profesora na Prirodno – matematičkom fakultetu u Novom Sadu poseban utisak je ostavio kolorit i dinamika fotografija.


Organizatori promocije su bili Petar Dešić, SKUD "Heroj Janko Čmelik" i Mesni odbor Matice slovačke u Staroj Pazovi.