VESTI: ZA ISTORIJU! Prva pobeda odbojkašica Jedinstva u CEV Ligi šampiona, Jedinstvo - Volej Miluz 3:2 • Danas počinje isplata penzionerima po 20.000 dinara • Zimska služba JKP Čistoća Stara Pazova spremna je za ovu sezonu i za snežne padavine. • VREME: Oblačno , temperatura od 2 do 10 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 17.01.2022.
Lekari apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje aktuelnih mera i vakcinaciju

U prethodna tri dana medicinari Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović - Zmaj" na dnevnom nivou imali su oko 250 pregleda, oko 150 pacijenata je upućivano na testiranje a pozitivan rezultat na korona virus imalo je čak 65 odsto testiranih.


Ohrabruje činjenica da je klinička slika obolelih nešto blaža u odnosu na prethodne talase, uglavnom liči na prehladu i u proseku se dnevno do pet pacijenata uputi na bolničko lečenje.


Oporavak inficiranih Kovidom 19 traje oko dve nedelje a zabrinjava činjenica da se virus izuzetno brzo širi. 


Кovid ambulanta staropazovačkog Doma zdravlja je izuzetno opterećena, stoga u ovoj ambulanti rade 4 lekara u dve smene.


Кako bi se izbeglo unošenje virusa u prostorije Doma zdravlja, u tzv. zelenu zonu, svaki pacijent sa bilo kakvim simptormima, koji podsećaju na koronavirus, najpre se šalje u kovid ambulantu na testiranje.


Prva vakcina protiv korone na teritoriji staropazovačke Opštine data je pre godinu dana, sredinom januara 2021. godine, a od tada do danas podeljeno je oko 57.000 doza vakcine. Broj novovakcinisanih u 2022. je zanemarljiv, jer je interesovanje za imunizacijom opalo. 


Lekari Doma zdravlja u Staroj Pazovi apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje protivepidemijskih mera i vakcinaciju.