VESTI: Počinje rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Danas uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava u Batajnici • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 21.12.2021.
Anđelki Mali uručena Nagrada za životno delo UNS-a

Na 140. rođendan UNS-a, u Pres centru Udruženja novinara Srbije uručene su nagrade za životno delo i za najbolje novinarske radove objavljene u medijima, u periodu od 10. decembra 2020. do 10. decembra 2021. godine. Nagrade za životno delo pripale su Anđelki Mali, novinarki RTV Stara Pazova i Đorđu Jevtiću, dugogodišnjem novinaru i uredniku Tanjuga za Kosovo i Metohiju.


Anđelka Mali je jedan je od pionira lokalnog informisanja u Sremu. Rođena je 1952. godine u Vojki, opština Stara Pazova, u kojoj i danas živi i radi. Nakon osnovne škole i Gimnazije u Staroj Pazovi, diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu na katedri za Jugoslovensku književnost i srpskohrvatski jezik. Novinarstvom se bavi od 1967. godine i osnivanja naše kuće, najpre kao saradnik a potom kao zaposleni novinar i urednik sa kojom sarađuje i nakon odlaska u penziju. Za više od pet decenija rada u novinarstvu oprobala se u svim žanrovima i vrstama ove profesije. Od samog početka rada u našoj medijskoj kući uređuje oblast kulture.


U obrazloženju se, između ostalog, kaže "da je u bogatoj novinarskoj karijeri dokazala je da nema velikih i malih medija, već da novinarska posvećenost, marljivost i čestitost i jedan mali, lokalni medij mogu staviti rame uz rame sa velikim kućama".


Nagradu za životno delo dobio je i dopisnik i urednik Tanjuga sa Kosova i Metohije Jevtić, nagradu za najbolji godišnji uređivački koncept "Dimitrije Davidović" dobila je redakcija portala i radija "021" iz Novog Sada i odgovorni urednik Zoran Strika, nagrada „Laza Kostić“ za vest i izveštaj dodeljena je Kseniji Pavkov sa N1 televizije, u kategoriji foto reportaža dodeljena je Goranu Sivačkom sa portala 24sedam.rs, a u kategoriji karikature Vladislavu Filipoviću sa portala Kosovo-onlajn. Zlatnu povelju za doprinos novinarstvu dobio je Ninoslav Miljković a za teorijske radove o novinarstvu dr Marko Nedeljković sa FPN. 


Ovom prilikom uručena je i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez “Aleksandar Tijanić“ novinarki Sandri Petrušić iz nedeljnika NIN.


VIDEO: Pogledajte kako je bilo na dodeli nagrada UNS-a: