(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu ispiranje vodovodne mreže u Belegišu od 8 do 17 časova • 26. i 27. maja obuke za početnike u biznisu u Inovacionom start up centru • Na smotri amaterskog pozorišta u Bačkoj Palanci našu opštinu predstavljaju amateri iz Nove Pazove • "Gastro Srem" dobitnik priznanja "Najbolje iz Vojvodine" • Cena vozne karte nakon 31.05. se neće menjati za one koji vozom idu na posao • FUDBAL: Pobeda Omladinca, poraz Feniksa 1995 i remi za Jedinstvo • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 28 stepena • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Politika 10.12.2021.
Stara Pazova
SEDNICA SO STARA PAZOVA: Rada Žugić i naredne 4 godine direkorka CSR, novi odbornici i izveštaj o jesenjoj setvi

Na 15. sednici lokalnog parlamenta bilo je prisutno 42 od 53 odbornika, a predsednica Skupštine Nataša Mićić je na početku obavestila prisutne da je odbornička grupa Aleksandar Vučić – Za našu decu predala obaveštenje o izmenama u sastavu: umesto Dušana Krndije, Jelene Ivančević i Gorana Jakšića koji su podneli ostavku, novi odbornici ove grupe su Lazo Grabovica, Aleksandar Tukelić i Zoran Ašćerić. 


Većinom glasova je  usvojen Predlog odluke o donošenju izmena i dopuna Plana generalne regulacije naselja Belegiš a na novi četvorogodišnji mandat na funkciju direktora Centra za socijalni rad ponovo imenovana Rada Žugić, diplomirani ekonomista iz Novih Banovaca. 


Razmotren je i usvojen Izveštaj o radu Opštinskog pravobranilaštva za 2020. godinu kao i Informacije Odeljenja za poljoprivredu o izvršenim jesenjim radovima u poljoprivredi na teritoriji opštine Stara Pazova. Jesenja setva je obavljena je 7550 ha a zbog dobre cene pšenice, ove kulture je najviše. 


Imenovan je i novi član Školskog odbora OŠ "Nikola Tesla Novi Banovci", od strane predstavnika lokalne samouprave. Dopunom dnevnog reda, pred odbornicama su se našli i Predlog odluke o dopuni odluke o dodeljivanju isključivog prava obavljanja delatnosti pružanja usluga na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje i Izmene i dopune Statuta Narodne biblioteke Dositej Obradović, koji su dobili zeleno svetlo.


Odbornička pitanja su se odnosila na nadoknadu troškova poljoprivrednicima za dizel gorivo korišćeno u svrhu ravnanja atarskih puteva i na dugogodšnji problem urušenog kolektora u jednom delu atara.