(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Novi pločnik ispred Pošte u centru Stare Pazove • U Starim Banovcima obustavljen saobraćaj na raskrsnici Milenka Pevca i Pere Čodanovića do 5.12. • COVID 19: Više od 55.000 vakcina podeljeno u staropazovačkoj Opštini, situacija sa virusom sve stabilnija • JKP ČISTOĆA: Licitacija za pijačne tezge i mesto na betonu održaće se 9. decembra • NOVI BANOVCI: KUD Branko Radičević proslavlja 70 godina postojanja • "Alasi" igraju u Kragujevcu proziv Radničkog • Pomozimo Teodori Radojković iz Stare Pazove da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem. POŠALJITE SMS 1139 NA 3030 • VREME: Hladno, temperatura do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Kultura 25.11.2021.
Stara Pazova
Dva pozorišna festivala u Staroj Pazovi

Sutra i u subotu Stara Pazova će biti domaćin dva pozorišna festivala. U petak se održava 3xD, festival pozorišnog stvaralaštva dece a u subotu će biti zvanično proglašenje najuspešnijih na ovogodišnjoj smotri slovačkog dramskog stvaralaštva odraslih, Pozorišni lovor.  


U okviru "Dana dečjeg pozorišta" ove godine će u takmičarskom delu programa sa početkom u 10 časova nastupiti učenici OŠ Heroj Janko Čmelik sa predstavom "Put ka sreći", nakon njih ansambl iz Aradca sa komadom "Pada kiša". Predstava iz Kisača "Poljupci" iz organizacionih razloga odigrana je pre nedelju dana a sve učesnike ocenju stručna komisija u sastavu Miroslav Benka, reditelj, Miroslav Fabri, glumac i Aleksander Bako, reditelj. Kao gosti, u 11.50 nastupiće Gradsko pozorište, dečja scena iz Rume sa predstavom "Do poslednjeg šaha". Svečano proglašenje najuspešnijih planirao je u 13 časova. Ulaz za sve predstave je besplatan. 


Pozorišni lovor, 51. smotra slovačkog amaterskog pozorišnog stvaralaštva, ove godine je prilagođen situaciji sa koronavirusom, tako da su sve predstave igrane na domaćem terenu, gde ih je gledala ocenjivačka komisija u istom sastavu kao i na dečjoj smotri. U subotu će u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi biti svečana dodela nagrada najuspešnijim kolektivima i pojedincima a u njihovu čast biće odigrana predstava "Profesionalci" po tekstu Dušana Kovačevića, u izvođenju Slovačkog vojvođanskog pozorišta iz Bačkog Petrovca. 


Organizatori oba festivala su SKUD Heroj Janko Čmelik, Nacionalni savet Slovaka, Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka uz podršku Kancelarije za dijasporu Slovaka i Opštine Stara Pazova.