(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 24.11.2021.
Nova Pazova
ZAČARANI KRUG DIVLJIH DEPONIJA: Čistoća očistila divlju deponiju na vojnom putu u Novoj Pazovi

Po nalogu komunalne inspekcije ekipe JKP Čistoća su danas izašle na teren da očiste divlju deponiju na vojnom putu u Novoj Pazovi, kod fazanerije. U pitanju je velika količina komunalnog, ali i građevinskog otpada, a prema proceni zaposlenih u ovom preduzeću ima oko 40 tona smeća. Na otklanjanju ove količine otpada rade i danas. Prema rečima Zorana Kostića, šefa mehanizacije u Čistoći na istom mestu divlje deponije se stalno ponavljaju, a ove godine su već jednom čistili. 


U JKP Čistoća Stara Pazova kažu, da čišćenje divljih deponija predstavlja veliki problem, jer ih oni neprestano uklanjaju, a one s druge strane ponovo nastaju, uglavnom su pored letnjih puteva, na njivama, izvan naselja. Baca se kako komunalni otpad, tako i delovi nameštaja, šut, a ne retko i animalni ostaci, što prouzrokuje neprijatne mirise a ujedno predstavlja i izvor zaraze. 


Kako bi se izbegle ovakve slike, iz JKP Čistoća apeluju na građane da ne bacaju smeće na mesta koja nisu predviđena za to, a u slučaju veće količine otpada iz domaćinstva, isti mogu odneti na gradsku deponiju uz minimalnu nadoknadu.


Nadležne institucije smatraju da bi se uz kaznenu politiku i savesno i odgovorno ponašanje svakog pojedinca, mogao rešiti problem divljih deponija i smeća gde mu nije mesto.


Bonus VIDEO: Pogledajte koliko je potrebno da se očisti jedna divlja deponija u Novoj Pazovi: