(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Novi pločnik ispred Pošte u centru Stare Pazove • U Starim Banovcima obustavljen saobraćaj na raskrsnici Milenka Pevca i Pere Čodanovića do 5.12. • COVID 19: Više od 55.000 vakcina podeljeno u staropazovačkoj Opštini, situacija sa virusom sve stabilnija • JKP ČISTOĆA: Licitacija za pijačne tezge i mesto na betonu održaće se 9. decembra • NOVI BANOVCI: KUD Branko Radičević proslavlja 70 godina postojanja • "Alasi" igraju u Kragujevcu proziv Radničkog • Pomozimo Teodori Radojković iz Stare Pazove da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem. POŠALJITE SMS 1139 NA 3030 • VREME: Hladno, temperatura do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Politika 24.11.2021.
Stara Pazova
SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojeni rebalansi Mesnih zajednica i javnih preduzeća

Odbornici SO Stara Pazova su danas na 14. sednici većinom glasova usvojili projekat javno – privatnog partnerstva za poveravanje komunalne delatnosti održavanja lokalne putne infrastrukture. Naime, Vlada Srbije je odobrila ovaj projekat po kome bi u narednih pet godina putna mreža na teritoriji opštine Stara Pazova bila rekonstruisana i održavana u sklopu ovog projekta.


Data je saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja Javno – urbanističkog preduzeća Urbanizam,  JP Opštinska stambena agencija i JKP Čistoća. Povodom ove tačke dnevnog reda, čuli su se predlozi o rešavanja problema divljih deponija, pri čemu su odbornici, a zaposleni u Čistoći, izneli podatke o akcijama odnošenja kabastog otpada, uprkos kojim se stalno po obodima naselja pojavljuju divlje deponije, za čije se otklanjanje neprestano angažuje njihova mehanizacija.


Usvojeni su rebalansi finansijskih planova svih deset mesnih zaјеdnica, koji su usaglašeni sa rebalansom opštinskog budžeta, usvojenim na prethodnoj sednici SO Stara Pazova. Javna preduzeća i ustanove usaglasile su  svoje finansijske planove sa iznosom odobrenih aproprijacija na osnovu novog budžeta opštine. 


Zeleno svetlo dobio je  plan generalne regulacije Nove Pazove, razrešen je i imenovan jedan član školskog odbora škole u Vojki i usvojen predlog o prestanku radnog odnosa Radoju Blagojeviću, na funkciji člana Opštinskog veća, zbog odlaska u starosnu penziju.


Prisutno je bilo 47 od 53 odbornika.


Bonus VIDEO: Pogledajte kako je bilo na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta: