(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 23.11.2021.
Stara Pazova
Primećuje se blaga stagnacija prvih pregleda i pad broja zaraženih na lokalu

Broj testiranih na kovid 19 u Staropazovačkoj opštini beleži pad a samim tim manji je i broj pozitivnih na virus, istakla je za RTV Stara Pazova direktorka Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović - Zmaj" dr Snežana Tabaković. Na dnevnom nivou u Kovid ambulanti bude testirano do 60 pacijenata a pozitivan nalaz dobije manje od 30 sugrađana. Danas je npr. testirano  55 osoba, od kojih 16 ima Kovid. 


Produžen jesenji raspust dao je pozitivan efekat, ističe dr Tabaković, jer se i kod dece smiruje situacija sa zaražavanjem. 


Vakcinacija se ubrzava, na kompleksu pazovačkih bazena dnevno podele oko 300 vakcina, dok je odziv stanovnika Podunavlja koji se od prethodne nedelje vakcinišu u Starim Banovcima takođe dobar – dnevno podele preko 100 vakcina. I dalje je najveće interesovanje za treću dozu cepiva. Na punktovima za imunizaciju raspolažu sa tri vakcine – Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V. Svi oni koji treba da prime narednu dozu Astrazeneke, koje trenutno nema, mogu kontaktirati medicinsko osoblje na pazovačkim bazenima i prijaviti se za ovu vakcinu, koja pri otvaranju jedne bočice iziskuje 20 zainteresovanih. 


Do kraja meseca biće završena i vakcinacija protiv sezonskog gripa. Na raspolaganju građanima staropazovačke opštine je još 500 doza kako trovalentnih tako i četvorovalentnih vakcina. 


Punkt na bazenima radi svakim radnim danom i subotom od 8 do 15 časova, a ambulanta u Starim Banovcima ove nedelje vakciniše od 13:30 do 20 časova.