(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Život 17.11.2021.
Stara Pazova
Održano predavanje o dijabetesu osmacima u Pinki školi

Porodica i društvo imaju  ključnu ulogu u životu osobe sa dijabetesom, koja može živeti potpuno normalno i raditi sve što rade i druge osobe, samo je važno da nikada ne propušta terapiju i brigu o šećeru u krvi, zaključak je današnjeg predavanja o dijabetesu koje je održano osmacima staropazovačke osnovne škole Boško Palkovljević Pinki. Deca odnosno učenici treba da budu upoznati sa bolestima savremenog doba a jedan od zadataka nastave biologije je  da razvije njihov odgovoran odnos prema zdravlju, naglasila je nastavnica biologije Marina Babić. 


Predavač Aleksandar Opačić, inače predsednik Dijabetološkog saveza Srbije  je pomoću video materijala ,glukomera i insulinskog pena objasnio praktičnu primenu istih i odgovorio na niz pitanja učenika  koja su ih interesovala vezano za dijabet. U sklopu kampanje Dijabetološkog saveza Srbije "770.000" pokrenuta je i akcija namenjena deci sa dijabetesom. Zaštitne epidemiološke maske sa stilizovanim brojem 770.000, koje su danas dobili i osmaci iz Pinkija , nalaze se  već u  uprodaji a prihod od prodaje maski biće iskorišćen za sprovođenje edukativnih kampova namenjenih deci sa dijabetesom i njihovim roditeljima.


Bonus VIDEO: Pogledajte kako je bilo u Pinki školi: