(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 10.11.2021.
Stara Pazova
Ko radi, a ko ne za Dan primirja?

Državni praznik, Dan primirja u Prvom svetskom, ratu biće obeležen u četvrtak, 11. novembra 2021. Povodom obeležavanja ovog prznika javna preduzeća i ustanove u četvrtak neće raditi ili će sugrađanima pružati usluge kroz dežurstva.


U Domu zdravlja "Dr Jovan Jovanović - Zmaj"  u četvrtak  će biti organizovano dežurstvo od 8 do 14 časova i to u ambulantama opšte medicine u Staroj i Novoj Pazovi i Starim Banovcima. Kada je u pitanju Služba za zdravstvenu zaštitu dece, dežurstvo će biti organizovano u Dečijem dispanzeru u Staroj Pazovi od 8 do 14 časova.  Kovid ambulanta u četvrtak radi uobičajeno od 7 do 19 časova, dok Vakcinalni punkt na pazovačkim bazenima sutra neće raditi. Služba hitne medicinske pomoći dežura 24 sata. Apoteke prate rad dežurnih ambulanti. 


Za JKP Vodovod i kanalizacija četvrtak je neradni dan, a eventualni kvar građani mogu prijaviti na broj tel 022 310 330. 


JKP Čistoća u četvrtak radi normalno, odnose smeće iz domaćinstava po rasporedu i prazne kontejnere u svim naseljima. 


Na svim autobuskim linijama SP Lasta Srem Stara Pazova biće primenjen red vožnje za nedelju.


Na Dan primirja neće raditi ni Pošta ni Ekspoziture i Filijale brojnih Banaka neće raditi sa klijentima. 


Jesenji raspust je u toku i za osnovce i za srednjoškolce i biće aktuelan do 14. novembra 2021. Prvi školski dan posle jesenjeg raspusta je ponedeljak, 15. novembar 2021. Predškolske ustanove na teritoriji staropazovačke opštine na Dan Primirja takođe neće raditi. 


Narodna biblioteka Dositej Obradović sutra neće raditi sa čitaocima. 


Trgovinski i zanatski objekti će uglavnom raditi.


U znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu. Ovaj praznik se obeležava od 1919. godine, dok je Narodna skupština Srbije krajem 2011. godine usvojila izmene Zakona o državnim i drugim praznicima, kojim je predviđeno da se Dan primirja svečano obeležava i da bude neradni dan.


Inače, ovaj četvrtak  će biti i jedan od 13 prazničnih dana koje smo imali u toku 2021. godine. Ujedno i poslednji do Nove godine.


Bonus VIDEO: Pogledajte šta naši sugrađani misle, čemu je posvećen praznik 11. novembra?