(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 08.11.2021.
Stara Pazova
JKP ČISTOĆA: Nove cene za grobna mesta i nove betonske osnove

U JKP Čistoća od nedavno važi nova kategorizacija groblja i novi cenovnik usluga.  


U prvu kategoriju spadaju Stara i Nova Pazova, Stari i Novi Banovci a u drugu: Vojka, Krnješevci, Golubinci, Surduk i Belegiš.


U slučaju preminulog lica, zakup grobnog mesta se ne plaća, već samo izrada betonske osnove, koja pojedinačno košta 10.800 a za duplo dva puta više u prvoj kategoriji. Zakup mesta pored preminulog u Staroj i Novoj Pazovi i Starim i Novim Banovcima  košta 22.000 a u ostalim mestima 6.000 dinara, dok je cena za zakup grobnog mesta za života u prvoj kategoriji iznosi 45.000 dinara a u drugoj 12.000 dinara.  


Usled pandemije svakodnevno bude oko 6 sahrana, što je znatno povećanje u odnosu na prethodnu godinu,  tako da se  u zimskom periodu verovatno neće prodavati grobna mesta za života, najavljuju u ovom komunalnom preduzeću. Najveći problem je u Novim Banovcima, zbog čega je u planu kupovina nove parcele za izgradnju novog groblja. 


U susret zimi završavaju se poslovi oko postavljanja betonskih osnova. Izlivene su betonske staze, dupla mesta i pojedinačna i urađeno je nekoliko grobnica u svim mestima, jedino je još ostala Nova Pazova.


Bonus VIDEO: Pogledajte kakvo je stanje na grobljima staropazovačke opštine: