(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Kultura 03.11.2021.
Stara Pazova
Specijalna nagrada za predstavu "Put ka sreći" škole "H.J.Čmelik" na festivalu pozorišnog stvaralaštva Slovaka DIDA

Dobro uigran ansambl predstave "Put ka sreći" Osnovne škole "Heroj Janko Čmelik" iz Stare Pazove osvojio je specijalnu nagradu za kolektivnu igru na festivalu pozorišnog stvaralaštva Slovaka na ovim prostorima – DIDA, koji je održan prošlog vikenda u Pivnicama.


Akteri predstave, rađene po motivima priče Ostrvo otkrića Jana Uličianskog, želeli su da budu kreativni te tako pristupili stvaranju pozorišnog komada, ostvarivanju likovima a nagrada svima prija.


Premijera je bila u maju ove godine, a režiju potpisuju dva profesora, Aleksandar Maćerak i Ivan Ječmen, koji već godinama uspešno radi sa najmlađim glumcima.


Poruka predstave u kojoj moreplovci putuju tražeći eliksir sreće, jeste upravo saznanje, da sreću ne treba tražiti izvan, već u sebi, događajima i ljudima koji nas okružuju. U Staroj Pazovi "Put ka sreći" ponovo će se igrati 26. novembra u okviru festivala 3xD.


Bonus VIDEO: Pogledajte kako izgleda predstava "Put ka sreći":