(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: SEDNICA SO STARA PAZOVA: Rebalans budžeta zbog uvećanih prihoda • COVID 19: U poslednjih 24 sata na teritoriji opštine Stara Pazova ukupno 64 novozaražene osobe • Štrajk upozorenja i u nekim školama staropazovačke opštine • Nedelja ženskog preduzetništva u staropazovačkoj Gimnaziji • Odbojkašice Jedinstva slavile u derbiju protiv Železničara iz Lajkovca 3:1 za četvrtu uzastopnu pobedu • Poraz Omladinca kod kuće od Bečeja 1918, Feniks 1995 slavio u gradskom derbiju protiv Jedinstva • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, Temperatura do 13 stepeni.
Info 30.08.2021.
Vojka
Održani 20. Vojački pudarski dani u Čortanovcima

Milorad Milošević iz Čortanovaca je proizveo najbolje belo vino, lozovaču i kajsijevaču, a  za šljivovicu mu je pripalo drugo mesto. Života Stefanović  iz Stare Pazove ima najlepšu vikendicu u Čortanovcima i najbolje crveno vino, dok je za belo osvojio 3. mesto a za lozovaču drugo, rezultat je ocene komisije na Vojačkim pudarskim danima. Najuređeniji vinograd ima Radmila Stojkov, za najlepše pudare proglašeni su Teodora Ćurčin i Marko Ubiparić, najmlađa pudarka je Milena Inđić a najstariji pudari Dragica Abadžija i Miodrag Vujin. 


Jubilarna, dvadeseta manifestacija, koju organizuje Udruženje vojačkih pudara, sa ciljem očuvanja tradicija vinogradarstva i vinarstva, održana je u subotu u Borovom gaju u Čortanovcima. U popodnevnim časovima je počela bazarom zdravlja i izložbom slika Željke Ćurčin, potom je usledio šahovski turnir a u večernjim satima kulturno - zabavni program. Nastupili su članovi udruženja Kreativni ljudi Vojke  i orkestar Ljubinka Lazića, Živan Pašić, hroničar iz Čortanovaca je govorio o istorijatu nastanka ovog mesta i podizanju zasada vinograda a zatim su deljene i nagrade najboljima vinogradarima u nekoliko kategorija. 


Kišovito i hladno vreme, sigurno je doprinelo manjoj posećenosti, ali  dobro raspoloženje nije manjkalo, jer je nakon zvaničnog dela usledilo druženje uz večeru za koju se služilo kao i uvek, nezaobilazno pudarsko jelo - jupka.