(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.159, u poslednja 24 sata nema preminulih, izlečeno 5.857 osobe • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Promenljivo oblačno i vetrovito uz sunčane intervale, temperatura od 12 do 22 stepena.
Info 18.03.2013.
Novi Banovci
Izborna Skupština penzionera

Na sinoć održanoj Godišnjoj i izbornoj skupštini minutom ćutanja odata je pošta preminulim članovima, a zatim je velikom većinom glasova prihvaćen izveštaj o prošlogodišnjem radu, u kome stoji da je lane preko organizacije na rate, nabavljen 861 kubik ogrevnog drveta od čega je organizacija ostvarila proviziju od oko 86 hiljada dinara, a prodato je i 492

kilograma meda. Lane je za besplatan oporavak u banji bilo prijavljeno 12, a to pravo ostvarilo je pet penzionera. Ljiljana Jazić koja je do sinoć bila predsednica ove organizacije, obavestila je penzionere koji imaju uslove za besplatan oporavak, da podnesu dokumentaciju, a podnela je i izveštaj o radu bifea. Iz Finansijskog izveštaja čulo se da je pozitivna razlika između prihoda i rashoda na kraju prošle godine bila oko 124 hiljade dinara, a da su zalihe piće u bifeu iznosile oko 23 hiljade dinara. S obzirom da je tokom rasprave bilo sumnji od nekih članova u raspolaganje i čuvanje novca, Vojislavka Križanovski, predsednica Opštinske organizacije penzionera, je podsetila da su organizacije penzionera neprofitne, humanitarno socijalne i dobrovoljne organizacije, a da je samo Opštinsko udruženje penzionera pravno lice, dok to mesne organizacije nisu. Nakon kraće rasprave, na momente polemične, velikom većinom glasova usvojena su oba izveštaja, kao i program rada i finansijki plan za tekuću godinu u kome su prihodi projektovani u iznosu od 566 hiljada dinara, a rashodi 550 hiljada dinara. Takođe, velikom većinom, glasova Živko Mrdalj izabran je za predsednika, a Ilija Milovanović za zamenika predsednika Mesne organizacije penzionera Novih Banovaca. Milovanović će biti i član Izvršnog odbora u Opštinskoj organizaciji. Izabran je i novi Izvršni odbor koji broji sedam članova. To su: Milorad Belić, Perka Erić, Mladen Janješ, Nedeljko Kovačević, Ružica Milojković, Anđa Ostojić i Boško Predojević. Nikola Opačić je izabran za sekretara, a Nada Dokić je ostala blagajnica organizacije. Delegati Mesne organizacije penzionera Novih Banovaca na Skupštini Opštinske organizacije biće: Nada Dokić, Ilija Milovanović, Nikola Opačić, Vasa Panić i Ljiljana Jazić koja se sinoć povukla sa mesta predsednice ove organizacije. Skupštini su prisustvovali: gosti iz Golubinaca i Radomir Pavlović, zamenik predsednika Mesne zajednice Novi Banovci. I sinoć je sakupljan dobrovoljni prilog za malu Ivanu Đorđević iz Starih Banovaca, a Ljiljani Jazić je uručen poklon u znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju i rukovođenje ovom organizacijom.