(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U četvrtak davanje krvi i besplatno merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi ispred opštine Stara Pazova • JKP TOPLANA STARA PAZOVA: Do kraja sledeće nedelje završite radove na radijatorima, počinju tople probe • Regionalni Sajam privrede u Novoj Pazovi održaće se 29. i 30. septembra • Savet za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu besplatnih dečijih auto sedišta za decu rođenu u periodu od 01.01.2022. do 30.06.2022. godine • U Novoj Pazovi održan 2. Metal-flex kup za najmlađe fudbalere • OPŠTINSKI DERBIJI: Omladinac - Podunavac 1:0, Dunav - Radnički 0:0, Jedinstvo novom pobedom izbilo na 2. mesto • VREME: Oblačno i hladno, temperatura od 6 do 14 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura 30.06.2021.
Stara Pazova
Centar za kulturu Stara Pazova - 60 godina sa publikom

Centar za kulturu Stara Pazova danas je svečanim programom proslavio svoj rođendan i  šest decenija postojanja.  Ova javna ustanova kulture registrovana je 30. juna 1994. godine, ali je organizovanje kulturnog života u staropazovačkoj opštini započelo je još 1960. godine osnivanjem Radničkog univerziteta „Boris Kidrič“, navodi se u dokumentarnom filmu koji je prikazan u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi na svečanosti povodom obeležavanja šest decenija rada ove ustanove kulture. 


Od osnivanja, opštinska ustanova kulture pružala je građanima u staropazovačkoj opštini zadovoljstvo druženja sa muzičarima i muzičkim grupama i ansamblima, pažnja je poklanjana pozorišnoj i likovnoj umetnosti, filmu, kasnije izdavačkoj delatnosti a na  njenom čelu sada se nalazi Vladimir Kerkez. 


Mnogo je ljudi ugradilo sebe u razvoj kulturnog života a na scenama u svim mestima opštine gostovali su velikani srpske i jugoslovenske scene iz svih oblasti kulture i umetnosti. 


Za dugogodišnju podršku, pojedincima i ustanovama, među kojima su pokrajinski sekretarijat za kulturu i opština Stara Pazova uručene su plakete i zahvalnice, koje su primili Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.


Za muzičko-dramski program na svečanosti postarali su se  kulturni pregaoci iz ove sredine a u godini obeležavanja jubileja za sve ljubitelje kulture već nekoliko nedelja CZK organizuje besplatne pozorišne predstave i koncerte u više mesta staropazovačke opštine.