(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.159, u poslednja 24 sata nema preminulih, izlečeno 5.857 osobe • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Promenljivo oblačno i vetrovito uz sunčane intervale, temperatura od 12 do 22 stepena.
Kultura 10.03.2013.
Stara Pazova
Nastupio ansambl Bel tango

Kada je pre 14 godina Aleksandar Nikolić, jedini muzičar koji ume da svira bandoneon ne samo u Srbiji već u regionu, osnovao Bel tango nije slutio da će zajedno sa vrhunskim muzičarima gostovati u Staroj Pazovi. Već 2006.godine kada se ovom tango ansamblu priključio šef deonice kontrabasa u Beogradskoj filharmoniji,

osnivač Evropskog kvarteta kontrabasa Basiona Amorosa iz Minhena i šef Gradskog tamburaškog orkestra iz Stare Pazove, Ljubinko Lazić iz Vojke, gostovanje u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi bilo je izvesno. U sastavu ansambla Bel tango su još Ivana Nikolić, pijanistkinja i sjajan vokal, Jovan Bogosavljević, jedan od najboljih violonista u Srbiji i Bogdan Pejić vrhunski gitarista, kako na akustičnoj tako i na električnoj gitari. Bel tango između svetskih turneja, u Srbiji svira samo u Beogradu, Novom Sadu i Staroj Pazovi i sprema se na mnogobrojne turneje, rekao je u izjavi za RTV Stara Pazova Aleksandar Nikolić. Bandoneon, instrument sličan harmonici je mnogo teže svirati nego harmoniku, kaže Nikolić, koji je iznenadio publiku i znanjem slovačkog jezika. Aleksandar i Ivana Nikolić su i bračni par, koji ponekad otpleše tango na bini, kao što je to, na radost mnogoborojne publike, bilo kod nas. Osim tradicionalnog argentinskog tanga, u pozoršnoj sali u Staroj Pazovi imali smo priliku da čujemo tango nuovo Astora Pjacole i sasvim nov - balkango, autorsko delo kvinteta Bel tango. Izvanredno muzičko veče bilo je poklon damama za Dan žena od Centra za kulturu i lokalane samouprave.