(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.159, u poslednja 24 sata nema preminulih, izlečeno 5.857 osobe • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Promenljivo oblačno i vetrovito uz sunčane intervale, temperatura od 12 do 22 stepena.
Život 06.03.2013.
Golubinci
Krađa na groblju

Koliko su bahati lopovi, pokazuje najnoviji primer skrnavljenja groblja u Golubincima. Po informacijama iz nekih izvora, 35 grobova, a prema drugim izvorima, oskrnavljeno je više od 50 grobova. Sa grobova su odnete metalne ograde i svi metalni predmeti koji, očigledno imaju

dobru prođu na tržištu sekundarnih sirovina. Prema informacijama do kojih je RTV Stara

Pazova došla, G.D. star 19 godina, iz Golubinaca, juče je lišen slobode zbog skrnavljenja 38 grobova na groblju u ovom mestu. Određeno mu je policijsko zadržavanje i biće procesuiran. Golubinčani koje smo zatekli na groblju nisu bili baš spremni za razgovor pred kamerama. Međuitim, Đura Rauk, koga smo zatekli pored grobova svojih predaka kaže da je kod njega pričinjena manja šteta, ali da su oko nekih grobova polomljene aluminijumske i mesingane ograde, porušena i odneta metalna ograda, neke spomen ploče koje su stare i više od sto godina su iščupoane i oborene na zemlju. Rauk nam je rekao da to nije prvi put da lopovi kradu sa groblja, da neki ljudi često obilaze grobove najmilijih kako bi ih zaštitili od krađe. Izneo je mišlje nje da bi se to moglo sprečiti jedino stalnim čuvarskim nadzorom. Inače, s obzirom das u Golubinci višenacionalna sredina, sreća u nesreći je što su lopovi harali sa obe strane staze, inače bi ova krađa poprimila i međunacionalni, odnosno politički karakter.

Fotografija: Đura Rauk