(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.159, u poslednja 24 sata nema preminulih, izlečeno 5.857 osobe • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Promenljivo oblačno i vetrovito uz sunčane intervale, temperatura od 12 do 22 stepena.
Kultura 05.03.2013.
Surduk
Uspeh na likovnom konkursu

Najbolji dokaz da talenti ne stasavaju samo u velikim sredinama jeste uspeh koji su postigli učenici Škole „Vera Miščević“ iz Belegiša i izdvojenog odeljenja u Surduku, na Međunarodnom konkursu Udruženja sveslovenske pismenosti i zaštite ćiriličnog pisma“ na temu „Pišem čestitiku ćirilicom ne šaljem SMS“. Učiteljica Slađana Čanković, rukovodilac likovne

sekcije kaže da je zainteresovala učenika za ovo takmičenje na kome je učestvovalo preko 15 hiljada đaka. U razgovoru za RTV Stara Pazova je rekla da je razgovarala sa decom, da ih je zainteresovala za konkurs i da je poslala više radova. Škola je dobila Zlatnu plaketu, učesnici zahvalnice, a Dragana Nedeljković, učenica prvog – dva odeljenja, koja je dobila i medalju nam je rekla da je svojom čestitkom želela da pošalje poruku da je deda mraz raširio ruke u želji da svoj deci uruči poklone. Sandra Ostojić, učenica trećeg dva je takođe na ovom konkursu dobila zahvalnicu, a i njeni radovi su objavljivani u novinama. Njen sneško je na crtežu plave boje. U izdvojenom odeljenju u Surduku zahvalnice su dobili: Jovana Stefanović, Jovana Novaković, zatim Lana Roknić, Jovana Todorović i Sandra Ostojić. U školi u Belegišu, takođe je više učenica učestvovalo na konkursu, ali je Jelena Milinović, učenica petog jedan dobila i medalju, a njen rad na kome obiluju nežne nijanse plave i zelene boje takođe je za temu imao zimu i zimsku idilu. Marijana Milinović, nastavnica likovne kulture u Belegišu nam je rekla da se na osnovu ovako iskazanog talenta može predvideti buduća profesija tih učenika, i da postoje mnoge profesije koje imaju veze sa likovnim umetnostima.

Fotografija: Nagrađena učenica Dragana Nedeljković