(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se od sutra nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Broj novozaraženih u opštini Stara Pazova poslednjih dana je četrdesetak dnevno • Pokrajinski sekretar za turizam posetio Belegiš i Surduk • Slovačka će sredstva na ime nekadašnjeg duga Jugoslavije ka Čehoslovačkoj preusmeriti Slovacima u Srbiji • KULTURNI PROGRAMI U APRILU: Zijah Sokolović u Staroj Pazovi • "ALASI" I NAREDNE SEZONE U ELITNOM DOMAĆEM TAKMIČENJU! Dunav - Napredak 92:90 • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 1, dnevna do 6 stepeni
Info 23.02.2021.
Stara Pazova
JKP TOPLANA STARA PAZOVA: Grejna sezona protiče bez problema, treća sezona bez povećavanja cene

Sa svoje 4 kotlarnice, JKP Toplana Stara Pazova snabdeva toplotnom energijom preko 120 hiljada stambenog i poslovnog prostora. Njihovi su kapaciteti u toku veoma hladnog perioda ove zime bili u funkciji 24 sata a od oktobra grejanje protiče neometano.

"Svake godine u letnjem periodu vrši se remont svih kotlovskih postrojenja i toplotnih podstanica tako da iz JKP Toplane mogu da se pohvale da nisu imali većih ispadanja sistema. Bilo je ponekih kvarova po stambenim jedinicama ali je kvar brzo otklonjen tako da je sistem bio u funkciji sve vreme" - rekao je za našu televiziju Zoran Vukašinović, direktor JKP Toplana Stara Pazova.

Od ove grejne sezone na upravljanje su dobili i 7100 kvadrata stambenog prostora u ulici Mire Brtke u Staroj Pazovi gde su sagrađene 3 stambene zgrade za trajno rešavanje stambenog pitanja izbeglih lica. U pitanju su visokoenergetski efikasne zgrade, čiji stanari plaćaju po utrošku isporučene toplotne energije. Kao energent u svim kotlarnicama, 3 u Staroj Pazovi i jedna u naselju Banovci Dunav, koristi se prirodni gas:

"Sve kotlarnice su gasifikovane, odnosno Toplana Stara Pazova koristi kao energent prirodni gas jer je ekološki najprihvatljivije gorivo čime se vodi računa o ekologiji i kvalitetu vazduha koje naši građani udišu. Korisnici usluga JKP Toplana u preko 90 odsto slučajeva redovno izmiruju svoje obaveze" - kaže direktor Zoran Vukašinović uz naglasak da se poslednjih godina ulaže u sisteme koji su energetski efikasni, i zato su u mogućnosti da treću sezonu ne povećavaju cene usluga prema krajnjim potrošačima.

"Cene grejanja za korisnike koji plaćaju po metru kvadratnom iznosi 97 dinara, a 121 dinar po metru kvadratnom za poslovni prostor. Što se tiče potrošača usluga što plaćaju po utrošenoj energiji ona iznosi 5,37 dinara po kilovat času za stambeni prostor i 6,7 dinara po kilovat času isporučene toplotne energije za poslovni prostor" - ističe Vukašinović.

I u narednom periodu u Toplani predviđaju značajna ulaganja u visokoenergetske pumpe i gorionike, zarad uštede energenata, što kao krajnji cilj ima uštedu kućnog budžeta, ali i prirodnih resursa.