(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se od sutra nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Broj novozaraženih u opštini Stara Pazova poslednjih dana je četrdesetak dnevno • Pokrajinski sekretar za turizam posetio Belegiš i Surduk • Slovačka će sredstva na ime nekadašnjeg duga Jugoslavije ka Čehoslovačkoj preusmeriti Slovacima u Srbiji • KULTURNI PROGRAMI U APRILU: Zijah Sokolović u Staroj Pazovi • "ALASI" I NAREDNE SEZONE U ELITNOM DOMAĆEM TAKMIČENJU! Dunav - Napredak 92:90 • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 1, dnevna do 6 stepeni
Info 13.02.2021.
Stara Pazova
U nadležnosti Čistoće 725 tezgi i pijačnih mesta na betonu

Krajem godine je u JKP Čistoća Stara Pazova održana javna licitacija pijačnih mesta, međutim neki su zakupci bili sprečeni zbog izolacije usled koronavirusa, tako da im je ovo preduzeće izašlo u susret, produživši termin za godišnji zakup tezgi i mesta na betonu za ovu godinu.

Od 725 tezgi i mesta na betonu u okviru 7 zelenih pijaca na teritoriji opštine Stara Pazova koje su u nadležnosti JKP Čistoća, na godišnjem nivou nakon završene javne licitacije zakupljeno je oko 25 odsto prostora.

Mnogi se prodavci odlučuju za kvartalni ili zakup tezge na dnevnou nivou. Prema rečima Jezdimira Ašćerića, rukovodioca Radne jedinice Pijace u ovom komunalnom preduzeću, cene nisu menjane već nekoliko godina:

“Na godišnjem nivou zakup tezge od 2 metra iznosi 30.540 dinara a zakup mesta od 2 metra na betonu je 26.520 dinara. Moram da napomenem, da mi nismo menjali cene već nekoliko godina, i sigurno smo najjeftiniji u okruženju i što se tiče dnevnog zakupa. Bilo koji prodavac koji dođe, može da zakupi tezgu na dnevnom nivou po ceni od 220 dinara.“

U nadležnosti Čistoće je i stočna pijaca u Staroj Pazovi.
Pored standardnog održavanja, farbanja tezgi, obeležavanje mesta na betonu, u Čistoći ističu da spremno dočekuju svaku sezonu i u planu su nova ulaganja:

„Moram napomenuti da smo prošle godine radili veliku rekonstrukciju pijace u Novoj Pazovi pri čemu smo naišli na veliko razumevanje i pomoć predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića. Stara Pazova kao centralno mesto opštine broji preko 20.000 stanovnika, cela opština preko 70.000 stanovnika, tako da se u budućnosti se razmišlja i o izgradnji savremene, zatvorene pijace koja bi zadovoljila zadovoljila potrebe svih žitelja opštine“.

Pijaca u Staroj Pazovi je otvorenog tipa, tako da svakodnevno svoju robu izlaže po nekoliko prodavaca, ali glavni pijačni dan je četvrtak. Svaki prodavac ima svoju mesto već godina, gde ga mušterije uvek mogu naći i zato mnogi kažu, da se vreme u Pazovi računa od pijace do pijace, tj. od četvrtka do četvrtka.