VEST: Fudbalski vikend u BIG Pazova centru, zabava za celu porodicu! • KULTURA: Jun mesec u znaku 3 tradicionalna festivala • RADOVI U CENTRU: Mašine se premestile na poslednju deonicu ispred zgrade Poreske uprave • Predstava pazovačke gimnazije pobedila na omladinskom festivalu u Kuli • Pripadnici sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije apeluju na sve da ne pale granje, travu i nisko rastinje.• Prijave za Memorijalni turnir Nikola Vulinović traju do 20 juna • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 30.12.2020.
Savet za zdravlje opštine Stara Pazova apelovao na građane da se za praznike strogo pridržavaju epidemioloških mera

Prema poslednjem preseku Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice otkriveno je 18 osoba zaraženih virusom Kovid 19 na teritoriji staropazovačke opštine za 24 sata. Trenutno je aktivno 898 slučaja.

Savet za zdravlje opštine Stara Pazova na jučerašnjoj sednici je konstatovao da će sve nadležne službe biti u funkciji kontrole sprovođenja epidemioloških mera tokom praznika.

Obaveza nadležnih službi je da se sprovedu zakonom predviđene stroge kazne za svako ponašanje koje podrazumeva kršenje propisanih mera kao što su: proslave, žurke i slična okupljanja ljudi koja mogu doprineti daljem širenju zaraze virusom Kovid 19.

Savet za zdravlje je pre svega apelovao na savesno i odgovorno ponašanje svih građana tokom novogodišnjih i božićnih praznika, a krajnja i manje poželjna mera je da će i građani imati mogućnost da prijave ozbiljna kršenja mera i nepoželjno ponašanje policiji, bez obzira da li su u pitanju dnevna ili večernja dešavanja, i na taj način sami daju doprinos zaštiti ukupnog stanovništva od širenja zaraze.

Bez obzira na sve bolje vesti kada je epidemija u našoj opštini u pitanju, iz Saveta napominju da će ukoliko se stanovništvo ne bude pridržavalo mera za vreme praznika, u drugoj polovini januara doći do novog ozbiljnog talasa zaraze što bi dodatno opteretilo lokalni zdravstveni sistem koji je inače na izmaku snaga, te se s tim u vezi još jednom svi mole za razumevanje i ovakav vid podrške.

“Na svakom pojedincu je odgovornost i vreme je da pokažemo da je i pridržavanje mera lični doprinos zdravlju prijatelja, porodice, komšija i svih žitelja Opštine Stara Pazova”, naglašeno je na sednici Saveta.