VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 25.12.2020.
Danas je Božić po gregorijanskom kalendaru

Rimokatolička crkva, protestantske i Anglikanska crkva, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena, proslavljaju Božić. Prema jevanđeoskom predanju, Isus Hristos je rođen 25. decembra u Vitlejemu pa se, uz razlike u kalendarima, taj datum kao početak nove ere i nove istorije čovečanstva poštuje u celom hrišćanskom svetu.

Božićnu čestitku vernicima uputio je sveštenik slovačke evangeličke crkve i senior sremski Igor Feldi:

"Želim Vam savkome dobro od Gospoda Boga. Kako god da izgleda da je tama oko nas, nemojmo zaboraviti da je Isus Hristos rođen za nas i obećap je da kad je i odlazio sa ovog sveta da će uvek biti sa nama, i u đalosnim i u radosnim trenucima. Želim Vam njegovo svetlo koje može da svetli u svakoj tami i to svetlo je jače od bilo koje tame. Svima koji slave danas i onima koji će njegovo rođenje proslaviti za dve nedelje želim svaki blagoslov i svako dobro od gospoda Isusa Hrista.

Najradosniji hrišćanski praznik sugrađanima je čestitao i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović:

"Svim građanima koji Božić slave na današnji dana želim da praznik proslave u miru i veselju u pre svega im želim puno zdravlja."

Sinoć je u Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi bilo nešto manje vernika. Program koji se izvodi u crkvi ovoga puta vernici su mogli da prate na programu RTV Stara Pazova. Na misi u katoličkim crkvama u Golubincima i Novim Banovcima takođe je zbog epidemiološke situacije bilo nešto manje vernika nego inače.