VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Golubinci 23.12.2020.
Vučić posetio proizvođače duvana u Golubincima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas posetio Golubince i poljoprivredno gazdinstvo porodice Matić, gde je razgovarao kako sa proizvođačima duvana, tako i sa rukovodstvom Japan Tobako International.

Ova kompanija angažuje 250 domaćinstava u Srbiji u proizvodnji duvana, od kojih svako zaposli između 40 i 60 sezonaca, naglasio je predsednik Vučić i poručio da će država nastaviti, inače izuzetnu, saradnju sa Japan Tobako International (JTI).

Vučić je rekao da JTI širi mrežu proizvođača duvana u Vojvodini, što je veoma značajno za taj deo naše zemlje i navodi da angažuju 250 gazdinstava, što je 50 odsto od ukupnog broja proizvođača u Srbiji.

Ujedno je razgovarao i sa proizvođačima. Poljoprivreda je izuzetno važna grana privrede, i zato će lokalna samouprava nastaviti da podržava poljoprivredne proizvođače, rekao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, koji je dočekao šefa države.

Braća Sava i Dejan Matić, koji su se u Golubince doselili iz Orahovca pre 20 godina, najpre su ovde počinjali kao nadničari, a od pre 17 godina samostalne proizvode duvan. Poseduju pet svojih sušara a sa 35 jutara ove godine su ostvarili prinos oko 2 tone po hektaru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je građanima Srbije, koji slave po gregorijanskom kalendaru, Badnji dan i Božić.