VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija Stara Pazova 10.12.2020.
Građani staropazovčke opštine savesno plaćaju porez na imovinu

Od lokalnih javnih prihoda koji najvećim delom čine prihodne lokalne samouprave a prema informacijama iz Odeljenja za javne prihode opštine Stara Pazova to je porez na imovinu pravnih i fizičkih lica.

Porez na ličnu imovinu plaća oko 27000 fizičkih lica i oko 650 pravnih lica, koji vode poslovne knjige i kod kojih je samooporezivanje. Rate dospevaju kvartalno, poslednja je poslednja rata je dospela 16. novembra a naplata je solidna, kaže načelnica Odeljenja za javne prihode Divna Stefanović.

Naplata je solidna, jer preko 90 % obveznika redovno plaća porez, ali ima i dužnika, stoga se isti pozivaju da izmire svoja dugovanja do kraja godine. Zakon od 2016. godine omogućava i da poreski obveznik podnese zahtev za reprogram duga, koji se može podeliti na rate, a ako je veća kamata ista se otpisuje 50 odsto.

Za privredna društva i preduzetnike od decembra prošle godine uvedena je eko naknada za koju još uvek nisu svi dobili rešenja. I tu je dosta visok procenat uplata, čak oko 80%, imajući u vidu činjenicu da su Rešenja stizalala na adrese preduzetnika tek od septembra. Za sada je uručeno oko 4500 a do kraja godine bi trebalo i preostalih 1300.

Od ostalih prihoda tu je taksa za isticanje firme, gde nije bilo promene u odnosu na prethodni period, i s obzirom da još uvek nisu urađena sva rešenja za ovu godinu, poreski obveznici mogu svoje obaveze da izmire na osnovu prošlogodišnjih. Plaća se mesečno kao i eko taksa, tako da rata za novembar dospeva 15. decembra.