(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Politika 29.10.2020.
Stara Pazova
Vojvodina dobila novu Vladu

Većinom glasova poslanika u Skupštini Vojvodine, Igor Mirović izabran je za predsednika Pokrajinske vlade. Predsednik Mirović predstavio je danas program i članove Vlade, koja će imati isti broj članova kao i prethodna i isti delokrug rada sekretarijata.

Nakon izlaganja programa, Mirović je predložio sastav:

- Funkciju potpredsednika Pokrajinske vlade obavljaće sekretar za zdravstvo Zoran Gojković (SNS), sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš (SVM), sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić (SNS) i Branko Ćurčić iz Socijalističke partije Srbije, koji neće biti zadužen za neki od resora u izvršnoj vlasti.

- Aleksandar Sofić (SNS), dosadašnji direktor Razvojne agencije Bačka, biće zadužen za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

- Dragana Milošević (SNS) ostaje na čelu Sekretarijata za kulturu i informisanje.

- Predrag Vuletić (PS) zadržaće svoj resor, te će i u narednom mandatu biti zadužen za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

- Smiljka Jovanović (SNS) ostaje u Sekretarijatu za finansije.

- Ognjen Bjelić (SNS) ostaje sekretar, zadužen za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

- Zoran Milošević (SNS) sekretar zadužen za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

- Čedomir Božić (SNS), predsednik opštine Žabalj, u novom sastavu Pokrajinske vlade vodiće resor poljoprivrede.

- Nenad Ivanišević (SDPS) biće na čelu Sekretarijata za privredu i turizam.

- Dane Basta (SNS) je još jedan novi član Pokrajinske vlade, koji će biti zadužen za sport i omladinu.