(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U utorak isključenje vode u industrijskoj zoni u Novoj Pazovi od kružnog toka ka Banovcima • COVID 19: COVID 19: Tokom dva dana vikenda 61 novozaraženi u opštini Stara Pazova • Lokalna fondacija Stara Pazova prikupila prvih 3.000 evra koju će "Trag fondacija" duplirati za podršku najboljoj ideji • Na zahtev publike produžena izložba "Refleksije" u Muzeju grada Beograda čuvene staropazovačke umetnice Mire Brtke • Ove nedelje predstava, bioskop i izložba • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • FUDBAL: Važni bodovi za Jedinstvo, porazi Dunava i Omladinca • Uspeh karatista Mladosti na školskom prvenstvu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Politika 23.10.2020.
Stara Pazova
SO STARA PAZOVA: Usvojen rebalans budžeta kao i izveštaji Mesnih zajednica i Javnih preduzeća

Na današnjoj, 3. sednici Skupštine opštine Stara Pazova, kojoj je prisustvovalo svih 53 odbornika i odbornica razmatran je obiman dnevni red sa 38 tačaka. Izglasani su svi Izveštaji o radu i Finansijski izveštaji 10 Mesnih zajednica za 2019 godinu.

Nešto burniju raspravu izazvala je tačka posvećena Mesnoj zajednici Nova Pazova kada je ne kritike nekih opozicionih odbornika iz ovog mesta predsednik opštine Đorđe Radinović rekao da su imali prilike dok su nekada bili vlast da naprave nešto, a da upravo sadašnja vlast gradi kanalizaciju, menja vodovodne cevi i uređuje Novu Pazovu, dok se neki opozicioni odbornici iz ovog mesta samo slikaju pored tih radova i kite tuđim perjem.

Data je saglasnost na iste izveštaje Narodne biblioteke Dositej Obradović, Turističke organizacije, Crvenog krsta, Centra za socijalani rad, Centra za kulturu, Opštinskog pravobranilaštva, kao i na Programe poslovanja Vodovoda i kanalizacije, Čistoće, Urbanizma, Opštinske stambene agencije i JKP Toplane.

Prvobitni budžet opštine Stara Pazova iznosio je 3,6 milijardi dinara. Rebalansom usvojeni budžet za 2020. godinu iznosi 3 milijarde 190 miliona 651 hiljada dinara.

Današnjoj sednici lokalnog parlamenta prisustvovali su pored prvog čoveka opštine Đorđa Radinovića sa savetnicima, i načelnici opštinske uprave kao i izvestioci javnih preduzeća i ustanova.

Neka od odborničkih pitanja i predloga, koja su danas izneta odnosila su se na rad i funkcionisanje FK Radnički iz Nove Pazove, postavljanje ležećih policajaca u 4 glavne ulice u Staroj Pazovi kao i izgradnju azila za napuštene pse u staropazovačkoj opštini.