(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U utorak isključenje vode u industrijskoj zoni u Novoj Pazovi od kružnog toka ka Banovcima • COVID 19: COVID 19: Tokom dva dana vikenda 61 novozaraženi u opštini Stara Pazova • Lokalna fondacija Stara Pazova prikupila prvih 3.000 evra koju će "Trag fondacija" duplirati za podršku najboljoj ideji • Na zahtev publike produžena izložba "Refleksije" u Muzeju grada Beograda čuvene staropazovačke umetnice Mire Brtke • Ove nedelje predstava, bioskop i izložba • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • FUDBAL: Važni bodovi za Jedinstvo, porazi Dunava i Omladinca • Uspeh karatista Mladosti na školskom prvenstvu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Info 21.10.2020.
Nova Pazova
Odmiču radovi na izgradnji kanalizacije u bloku 9 u Novoj Pazovi

Ovih dana, nakon uspešno sprovedenih zakonom predviđenih procedura, nastavljena je dalja izgradnja kanalizacione mreže i najkritičnijim ulicama u Novoj Pazovi i to je jedna od brojnih infrastrukturnih investicija koje lokalna samouprava sprovodi u ovom mestu.

U ulicama Boška Buhe i dr Slobodana Jovanovića decenijama je čekana nova kanalizaciona mreža jer spadaju u najproblematičnije tačke i najuže ulice u ovom naselju. Mašine i bageri su spremni, a prema rečima prvog čoveka staropazovačke Opštine Đorđa Radinovića izgradnja kanalizacione mreže će se, prema aktuelnom planu kapitalnih investicija, raširiti i na druga urbana mesta u Opštini, i taj nastavak investicija će se sprovesti po modelu javno-privatnog partnerstva.

“Zahvaljujući odličnoj saradnji sa resornim sekretarijatom pokrajinske Vlade, a svakako i odličnoj saradnji sa republičkom Vladom, naša lokalna samouprava po modelu sufinansiranja nastavlja izgradnju kanalizacije u Novoj Pazovi", rekao je Radinović.

U ovom naselju u kratkom vremenskom periodu, kada se uzme u obzir i trajanje procedura za manje od dve godine, sprovedene ssu značajne investicije poput: Izgradnje nove kanalizacione mreže u Vojvođanskoj ulici i ulici Poljski put, Kompletna zamenu starih azbestnih cevi sa novim vodovodom u ulicama Vojvode Putnika i kneza Mihajla, Miloša Obilića. Takođe, pri kraju su Žarka Zrenjanina i Njegoševoj ulici, a očekuju se isti radovi i u Pionirskoj ulici:

"Nastavljamo da radimo dokle god vremenski uslovi dozvoljavaju. Izvesno je da ćemo novu kanalizacionu mrežu sa velikim obuhvatom prvo graditi u urbanim celinama u Staroj i Novoj Pazovi i Starim i Novim Banovcima, a investiranje će se vršiti po najefikasnijem, i ekonomski najisplativijem modelu - modelu javno-privatnog partnerstva. Pripreme su uveliko u toku, uloženo je puno vremena i truda, zato smo posebno ponosni što ćemo kao lokalna samouprava konačno ovom izgradnjom razrešiti višedecenijske probleme naših građana“, izjavio je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.

Na nedavnoj konferenciji posvećenoj javno - privatnom partnerstvu kao modelu sprovođenja kapitalnih investicija, upravo je opština Stara Pazova apostrofirana kao primer dobre prakse u ovoj oblasti.