(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Info 01.10.2020.
Stara Pazova
Počela vakcinacija protiv običnog gripa i na teritoriji staropazovačke opštine

Vakcine protiv sezonskog gripa stigle su i u Dom zdravlja "Dr Jovan Jovan Jovanović - Zmaj i raspoređene su po svim mestima staropazovačke opštine. Dr Snežana Tabaković, direktorka Doma Zdravlja kaže da je u pitanju četvorovalentna vakcina protiv gripa:

"Proizvedena je u našem „Torlaku“ i sve količine vakciju su podeljene izabranim lekarima. Vakcinacije su počele jutros od 7 časova i naši sugrađani se mogu vakcinisati nakon javljanja izabranom lekaru."

Prioritet kod vakcinisanja imaju hronični pacijenti, zdravstveni radnici, deca koja se jave svojim pedijatrima i osobe starije od 65 godina, koje se i najčešće vakcinišu.

Savet je pacijentima da iskoriste izuzetno povoljnu epidemiološku situaciju što se tiče virusa korona i da se vakcinišu protiv sezonskog gripa a vakcine su besplatne. U staropazovački dom zdravlja je ove godine stiglo za hiljadu doza više nego prošle godine, ukupno 2500 a ukoliko bude potrebe, moguće je dobiti dodatne doze.

U Srbiji je ove godine obezbeđeno više od 500.000 doza, oko 200.000 doza od Instituta Torlak, i oko 344.000 doza od stranih dobavljača. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je na hronične bolesnike i pacijente sa udruženim obolenjima da se vakcinišu i da iskoriste izuzetno povoljnu epidemiološku situaciju što se tiče virusa korona. Napominje da su i jedna i druga vakcina besplatne i da su o trošku države.