(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Pronađena bomba u Novoj Pazovi • Povređena žena na pešačkom prelazu kod Sokolskog doma u Staroj Pazovi • Na turniru u Golubincima za malog Petra sakupljeno 65.000 dinara Na akciji dobrovoljnog davanja krvi u Novim Banovcima odazvalo se 70 osoba • U opštini Stara Pazova vakcinisano 25.000 ljudi • COVID 19: Novih 23 zaraženih, imunizacija se nastavlja na bazenima vakcinama "Sinofarm" i "Fajzer Biontek" • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Politika 22.09.2020.
Stara Pazova
SKUPŠTINA: Usvojeni planovi rada javnih ustanova i mesnih zajednica, novi direktori javnih preduzeća

Lokalni parlament zasedao je danas po prugi put i tom prilikom dodelio sedam mandata novim odbornicima Skupštine opštine Stara Pazova, koji položili odborničku zakletvu.

Sve predložene tačke obimnog dnevnog reda, njih 40, većinom glasova su i usvojene. Staropazovački odbornici usvojili su Plan rada i Finansijski plan Narodne biblioteke Dositej Obradović, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Cetra za kulturu, Turističke organizacije, Crvenog krsta Stara Pazova, PU Poletarac iz Stare Pazove i PU Radost iz Novih Banovaca za ovu godinu.

Data je saglasnost i na planove i programe rada svih 10 mesnih zajednica u opštini Stara Pazova. Završni budžet opštine Stara Pazova takođe je razmotren i usvojen, kao i odluka o izmenama Odluke o taksi prevozu.

Na dnevnom redu je bilo i obrazovanje komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća, od kojih su neki razrešeni dužnosti a imenovani su i vršioci dužnosti. Umesto Jovice Gagrice, na čelo JKP "Čistoća" je imenovan Goran Vranješ kao vršilac dužnosti direktora. Umesto Saše Milićevića na čelo Opštinske stambene agencije je takođe kao vršilac dužnosti direktora imenovan Vladimir Jovanović, pravnik iz Vojke. Vladimir Kerkez će i u naredne četiri godine biti direktor Centra za kulturu.

Na funkciju zamenika predsednika SO Stara Pazova izabran je Branko Kabić iz SPS-a.

Današnjoj skupštini prisustvovao je i predsednik Opštine Đorđe Radinović sa saradnicima i načelnicima kao i republička poslanica u Skupštini Srbije Maja Grbić.